E-mail & Website

Om gebruik te maken van e-mail, website en nieuwsgroepen via je internetprogramma’s, heb je gegevens nodig van de KPN-servers. De servers van KPN hebben verschillende adressen en benamingen en variëren per abonnementsoort. 

Hieronder vind je de instellingen voor e-mail, website en nieuwsgroepen voor jouw pakket.

Zakelijk InternetPlusBellen & Alles-in-1

Inkomende e-mail -> pop.kpnmail.nl (poort 110)

Uitgaande e-mail -> mail.kpnmail.nl (poort 25)

Gebruikersnaam -> De gebruikersnaam heb je ontvangen in de opleverbrief van je abonnement

Wachtwoord -> Het wachtwoord heb je ontvangen in de opleverbrief van je abonnement

Webmail -> https://webmail.kpnmail.nl/mail/logon.asp

Opmerking -> je kunt via een e-mailprogramma berichten versturen vanaf jouw KPN Internetaansluiting, KPN Hotspots of via het KPN Mobiele netwerk. Ben je verbonden met een netwerk van een andere provider of een KPN Zakelijk Internetverbinding, dan krijg je een melding dat het e-mailbericht niet verstuurd kan worden. E-mailberichten versturen via Webmail kan vanaf elke willekeurige internetlocatie.

Tekst -> textnews.kpn.nl

Binair -> news.kpn.nl

Opmerking -> De nieuwsserver is uitsluitend te benaderen via een verbinding van KPN. Er is geen gebruikersnaam en wachtwoord voor het gebruik van de nieuwsserver nodig.

FTP/homepage -> URL -> IP-adres

http-adres -> home.kpn.nl -> niet van toepassing

FTP-adres ->ftp://home.kpn.nl -> 194.151.105.248 (poort 21, standaard)

Gebruikersnaam -> Dit is het e-mailadres van de hoofdgebruiker (eindigend op @kpnmail.nl)

Wachtwoord -> Dit is het wachtwoord behorende bij de mailbox

Opmerking -> Gebruik maken van website en een domeinnaam naar keuze? Neem dan Domeinnaam Online of Webhosting Online van Cloud. 

Heb je net Zakelijk InternetPlusBellen aangeschaft of wil je volledig opnieuw installeren? Dan heb je deze informatie nodig.

DNS -> Hostname -> IP-adres

Voorkeurs DNS -> Door het KPN-netwerk automatisch aan de router toegewezen

Alternatieve DNS -> Door het KPN-netwerk automatisch aan de router toegewezenDoor het KPN-netwerk automatisch aan de router toegewezen

KPN EEN

Server (POP3) -> pop.outlook.com

Poort -> 995

Coderingsmethode -> SSL

Gebruikersnaam -> Het e-mailadres dat je hebt aangemaakt

Wachtwoord -> Het wachtwoord dat je hebt gekoppeld aan het e-mailadres

 

Server (SMTP) -> smtp.outlook.com

Poort -> 587

Coderingsmethode -> TLS

Verificatie SMTP-server -> Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP)is verificatie vereist. Gebruik dezelfde inloggegevens als de server voor inkomende mail.

Webmailadres -> http://mail.office365.com

Deze mailbox heeft naast de standaard mailmogelijkheden de extra functionaliteit om alle mappen te synchroniseren tussen Outlook en de mailserver. Om gebruik te maken van deze functionaliteiten vul je alleen uw naam, e-mailadres en wachtwoord in. Alle gegevens worden nu automatisch gezocht en ingesteld. Dit kan een paar minuten duren.

Uitleg begrippen

Post Office Protocol (POP) is het meest gebruikte protocol voor het ophalen van e-mail van een mailserver. POP3 is een internetstandaard voor het overbrengen van e-mail van een server naar een e-mailprogramma (gewoonlijk over poort 110).
POP3 is zo gemaakt dat je zonder constante internetverbinding je e-mail kunt ophalen. Vervolgens kun je de berichten bekijken en bewerken zonder met het internet verbonden te blijven.
Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) is de standaard voor het versturen van e-mail over het internet.

SMTP is een relatief simpel, tekstgebaseerd protocol: eerst wordt de afzender van het bericht gespecificeerd, daarna één of meerdere ontvangers en vervolgens de verzendgegevens en inhoud van het bericht. SMTP gebruikt poort 25 voor de communicatie tussen SMTP-servers.
FTP is de afkorting voor File Transfer Protocol, wat betekent dat je met een FTP-programma contact kunt maken met een webserver, om zo bestanden te uploaden of te downloaden. File Transfer Protocol (FTP) is een protocol dat uitwisseling van bestanden tussen computers vergemakkelijkt. Het standaardiseert een aantal handelingen die tussen besturingssystemen vaak verschillen.Een FTP-client start een verbinding met een FTP-server standaard via poort 21.
Nieuwsgroepen worden ook wel discussiegroepen genoemd. Een nieuwsgroep is een communicatiekanaal op Usenet. Het is vergelijkbaar met de discussiefora zoals die op veel websites te vinden zijn. De nieuwsgroepen vormen geen rechtstreeks onderdeel van het wereldwijde web waar je met een webbrowser naartoe kan surfen.
Het geeft iedereen de mogelijkheid om informatie te verspreiden en serieus te discussiëren.

Nieuwsgroepen zijn ook een plek waar mensen elkaar vrijwillig helpen om een probleem op te lossen, vaak in verband met computers en het internet, maar het kan ook gaan over een ziekte, problemen met wetgeving of wat dan ook.