ISDN is gestopt. Kies de oplossing die past bij uw organisatie.

Wij helpen u graag verder met de overgang naar een toekomstgerichte oplossing: overstappen naar IP.
Bekijk hieronder welke oplossing bij uw organisatie past.

Vast Bellen

Vast Bellen is een gebruiksvriendelijke en toekomstgerichte oplossing voor uw telefonie met een telefooncentrale uit de cloud die KPN voor u beheert.

 • Bestuur uw telefooncentrale gemakkelijk vanuit de cloud.
 • Individuele gebruikersopties voor elke medewerker.
 • Online uw facturen en specificaties inzien en diverse gebruiksfuncties instellen.
 • Geen kostbare investeringen nodig in een bedrijfscentrale.
 • Eenvoudige kostenbeheersing met de mogelijkheid vast bedrag per medewerker per maand.

Bedrijf Connect

Bedrijf Connect is het volwaardige alternatief voor vaste telefonie via ISDN en de ideale oplossing als u uw huidige centrale nog langer wilt gebruiken.

 • Huidige ISDN-centrale en/of toestellen behouden.
 • Bellen en gebeld worden.
 • Doorschakelen voor optimale bereikbaarheid.
 • 1 verbinding die ook voor data kan worden gebruikt.
 • Onbeperkt bellen of afrekenen per seconde.
 • Met Bedrijf Connect is de overstap naar een Cloud telefooncentrale makkelijk.

+ Zakelijk Internet

Combineer Vast Bellen of Bedrijf Connect met Zakelijk Internet op het betrouwbare netwerk van KPN in één voordelige bundel.

 • Voordeliger als bundel.
 • Eenvoudig gebruikers toevoegen.
 • Met diverse internetsnelheden.
 • 1 contract, 1 factuur.
 • Hogere SLA mogelijk.Advies op maat? 
Wij helpen verder

Neem contact op met uw accountmanager of laat uw gegevens achter. • Bellen via het internet
  Ook wel bekend als VoIP. U belt gewoon zoals u altijd gewend bent bij KPN: betrouwbaar, veilig en flexibel.
 • Al vele jaren betrouwbaar
  Met onze jarenlange ervaring kunt u erop vertrouwen dat wij ook met internetbellen als opvolger van ISDN de beste kwaliteit leveren.
 • Flexibel
  Onbeperkt bellen voor een vast bedrag per maand of per seconde naar alle vaste en mobiele telefoonnummers in Nederland.
Wij helpen u verder

Hulp nodig bij het inventariseren van uw ISDN-lijnen?

Staan op uw KPN-factuur ISDN-lijnen, maar kan u niet meer achterhalen waarvoor ze gebruikt worden en twijfelt u om uw ISDN-lijnen uit te zetten? We komen klanten tegen waarvan hun locatie zo groot is, dat het eerder lijkt op het zoeken van een speld in een hooiberg. Waar moet u beginnen? KPN biedt haar klanten site survey’s aan, waarbij wij uw ISDN-lijn vinden. Aan site survey’s zijn kosten verbonden.


Leer hoe wij u verder kunnen helpen met uw ISDN-migratie


isdn

Jumbo: Migratie naar modern netwerk biedt Jumbo toekomstvaste en veilige verbinding.


Veelgestelde vragen

De beëindiging heeft betrekking op de dienstverlening voor ISDN 1/2 en PSTN-meervoudig. PSTN-meervoudig wordt ook wel gestapeld PSTN genoemd en omvat meerdere PSTN-lijnen met een groeps-of doorkiesnummer. Er kan door de klant gebruik worden gemaakt van de overloopperiode tot en met 29 februari 2020.  Tot die tijd blijft de dienstverlening gegarandeerd.
KPN Wholesale heeft op 19 juli 2018 bekend gemaakt dat de dienstverlening voor ISDN 15/20/30/CPA op 1 oktober 2021 beëindigd wordt
Het traditionele telefonienetwerk bereikt het einde van zijn levensduur. Het huidige ISDN-netwerk is in 1991 opgezet. Wat destijds vernieuwend was, is intussen toe aan een modernisering. KPN moderniseert zijn netwerk om aan de veranderende klantvraag te voldoen en mee te gaan in de ontwikkelingen die spelen in de markt. Dit is niet mogelijk op het huidige ISDN-netwerk. Daarom is besloten om de dienstverlening voor ISDN 1/2 en PSTN-meervoudig per 1 september 2019 te beëindigen. De dienstverlening van ISDN 15/20/30/30CPA wordt per 1 oktober 2021 beëindigd. De dienstverlening voor PSTN-enkelvoudig wijzigt vooralsnog niet.

Nee, ook andere aanbieders stoppen op hetzelfde moment met ISDN.

Nee. Tevens zijn up- en downgrades of wijzigingen in functionaliteiten vanaf 1 juni 2019 niet meer mogelijk.

Ja, de huidige dienstverlening en kwaliteitsnormen van ISDN1/2 en PSTN-meervoudig worden gegarandeerd tot 29 februari 2020. De huidige dienstverlening en kwaliteitsnormen van ISDN15/20/30/30CPA worden gegarandeerd tot de genoemde beëindigingsdatum van 1 oktober 2021

De alternatieven voor ISDN1/2 zijn Bedrijf Connect en Vast Bellen, of een andere geschikte IP-dienst. We begeleiden uw organisatie graag naar een nieuwe, passende oplossing. Uw KPN accountmanager adviseert u graag hierover.

Ja, bij het overstappen naar een IP-dienst kunt u aangeven welke telefoonnummers moeten worden behouden.
Bij het overstappen naar een IP-dienst kan er gekozen worden om bepaalde óf alle telefoonnummers te behouden. Nummerblokken moeten wel volledig geporteerd worden. U kunt de huidige telefoonnummers opvragen bij uw KPN accountmanager.
Sommige telefoontoestellen, faxen, frankeermachines en deuropeners werken alleen via traditionele ISDN-verbindingen. Bij een overstap van een traditionele, vaste telefonie-oplossing (ISDN) naar een IP-oplossing, werken deze apparaten mogelijk niet meer. Er zijn oplossingen beschikbaar die deze oudere apparatuur verbinden met nieuwe IP-telefonie- oplossingen. U kunt contact opnemen met uw KPN accountmanager om de mogelijkheden te bespreken.