ISDN stopt. Over naar IP

  • Bellen via het internet
    Ook wel bekend als VoIP. U belt gewoon zoals u altijd gewend bent bij KPN: betrouwbaar, veilig en flexibel.
  • Al vele jaren betrouwbaar
    Met onze jarenlange ervaring kunt u erop vertrouwen dat wij ook met internetbellen als opvolger van ISDN de beste kwaliteit leveren.
  • Flexibel
    Onbeperkt bellen voor een vast bedrag per maand of per seconde naar alle vaste en mobiele telefoonnummers in Nederland.Behoort u tot het midden- en kleinbedrijf? Bekijk dan onze MKB-alternatieven.


Kies de oplossing die past bij uw organisatie

Wij helpen u graag verder met de overgang naar een toekomstgerichte oplossing: overstappen naar IP. Bekijk hieronder welke oplossing bij uw organisatie past.

isdn stopt

Hosted Voice

Bestuur uw gehele telefooncentrale gemakkelijk vanuit de cloud. Met de nieuwste IP-toestellen en telefooncentrale kiest u voor een toekomst vast product.

isdn stopt

SIP Trunk

SIP Trunk maakt het voor u gemakkelijk om over te stappen van ISDN naar een complete telefonie-oplossing op basis van Voice-over-IP. Met behoud van uw huidige toestellen en telefooncentrale.

Leer hoe wij u verder kunnen helpen met uw ISDN-migratieJumbo: Migratie naar modern netwerk biedt Jumbo toekomstvaste en veilige verbinding.


Download nu de whitepaper ‘Alternatieven voor ISDN.
Meer zekerheid en
flexibiliteit.’


ISDN

Gebruikt u uw ISDN-lijn ook voor data?

We hebben verschillende andere oplossingen
die hierbij kunnen ondersteunen.

Neem contact met ons op

Liever advies op maat? Wij helpen verder

Neem contact op met uw accountmanager
of laat uw gegevens achter.

Neem contact met ons op
ISDN


ISDN stopt per 1 september 2019

De dienstverlening van het ISDN netwerk stopt met ingang van 1 september 2019. Dit geldt voor alle ISDN1/2 aansluitingen en PSTN-meervoudig. Het netwerk stopt bij KPN en andere aanbieders. Wij helpen u graag en bieden u de toekomstvaste oplossingen die voor uw situatie het meest geschikt zijn.

Meer informatie over uitfasering ISDN


Veelgestelde vragen

De beëindiging heeft betrekking op de dienstverlening voor ISDN 1/2 en PSTN-meervoudig. PSTN-meervoudig wordt ook wel gestapeld PSTN genoemd en omvat meerdere PSTN-lijnen met een groeps-of doorkiesnummer. Per 1 december 2018 is het niet meer mogelijk om nieuwe ISDN 1/2 en PSTN-Meervoudige lijnen te bestellen. De dienstverlening van PSTN-enkelvoudig wijzigt niet.
KPN Wholesale heeft op 19 juli 2018 bekend gemaakt dat de dienstverlening voor ISDN 15/20/30/CPA op 1 oktober 2021 beëindigd wordt
Het traditionele telefonienetwerk bereikt het einde van zijn levensduur. Het huidige ISDN-netwerk is in 1991 opgezet. Wat destijds vernieuwend was, is intussen toe aan een modernisering. KPN moderniseert zijn netwerk om aan de veranderende klantvraag te voldoen en mee te gaan in de ontwikkelingen die spelen in de markt. Dit is niet mogelijk op het huidige ISDN-netwerk. Daarom is besloten om de dienstverlening voor ISDN 1/2 en PSTN-meervoudig per 1 september 2019 te beëindigen. De dienstverlening van ISDN 15/20/30/30CPA wordt per 1 oktober 2021 beëindigd. De dienstverlening voor PSTN-enkelvoudig wijzigt vooralsnog niet.
Deze aankondiging van KPN Wholesale geldt voor heel Nederland. Dit betekent dat de dienstverlening voor alle ISDN 1/2, PSTN-meervoudig en ISDN 15/20/30/CPA-klanten in Nederland wordt beëindigd. Een overstap van de huidige ISDN 1/2 en PSTN-meervoudige dienst naar dezelfde dienst bij een andere aanbieder is dus geen alternatief.
Ja, er kunnen nog nieuwe verbindingen worden geleverd. Houd er wel rekening mee dat op 1 september 2019 de dienstverlening van ISDN 1/2 en PSTN-meervoudig eindigt. Het contract loopt daarom tot maximaal 1 september 2019. De dienstverlening van ISDN 15/20/30/30CPA eindigt op 1 oktober 2021. Het contract loopt daarom tot maximaal 1 oktober 2021.

Ja, de huidige dienstverlening en kwaliteitsnormen van ISDN1/2 en PSTN-meervoudig worden gegarandeerd tot de genoemde beëindigingsdatum van 1 september 2019. De huidige dienstverlening en kwaliteitsnormen van ISDN15/20/30/30CPA worden gegarandeerd tot de genoemde beëindigingsdatum van 1 oktober 2021.

De alternatieven voor ISDN1/2 zijn KPN Hosted Voice, KPN SIP Trunk  of een andere geschikte IP-dienst. Voor klanten met een ISDN 15/20/30/CPA biedt KPN geschikte alternatieven als KPN Hosted Voice en KPN Managed SIP Trunk. We begeleiden uw organisatie graag naar een nieuwe, passende oplossing. Uw KPN accountmanager adviseert u graag hierover.

Ja, bij het overstappen naar een IP-dienst kunt u aangeven welke telefoonnummers moeten worden behouden.
Bij het overstappen naar een IP-dienst kan er gekozen worden om bepaalde óf alle telefoonnummers te behouden. Nummerblokken moeten wel volledig geporteerd worden. U kunt de huidige telefoonnummers opvragen bij uw KPN accountmanager.
Sommige telefoontoestellen, faxen, frankeermachines en deuropeners werken alleen via traditionele ISDN-verbindingen. Bij een overstap van een traditionele, vaste telefonie-oplossing (ISDN) naar een IP-oplossing, werken deze apparaten mogelijk niet meer. Er zijn oplossingen beschikbaar die deze oudere apparatuur verbinden met nieuwe IP-telefonie- oplossingen. U kunt contact opnemen met uw KPN accountmanager om de mogelijkheden te bespreken.