Internet of Things bestaat in de essentie uit drie elementen: connectiviteit, sensoren/ slim apparaat- en datamanagement. Hierbij verzamelen de sensoren ontzettend veel data die via een datanetwerk naar een applicatie wordt verzonden. Deze applicatie maakt het mogelijk de verzamelde data te gebruiken. De informatie die uit deze data gegenereerd wordt, leidt tot waardevolle inzichten voor bedrijven die zij kunnen gebruiken om hun business te versnellen.

De ontwikkeling van IoT gaat razendsnel en de verwachtingen zijn hoog. Benieuwd wat Internet of Things voor uw organisatie kan betekenen?

IoT klantcases

Gemeente Helmond: Ouderen met zorgvraag wonen langer en veilig zelfstandig dankzij slimme sensoren

De inzet van leefstijlmonitoring van KPN Vitaal geeft mantelzorgers meer rust en zorgt voor een betere samenwerking in de zorgketen. Ouderen kunnen langer zelfstandig wonen..

ANWB: Co-creatie met KPN leidt tot innovatief 'Blijven Fietsen Verzekering' concept

KPN en ANWB ontwikkelden de ‘Blijven Fietsen Verzekering’ met innovatieve track & trace functie, waardoor een gestolen fiets nu snel is op te sporen.

Van Happen: Slim asset management in de afvalverwerkende industrie

Dankzij de inzet van de integrale IoT-totaaloplossing KPN Things kunnen steeds meer bedrijfsassets op een economisch rendabele manier realtime worden gevolgd en gemonitord.

Ministerie van Defensie: Innovatie voor een veiliger Nederland

Om Nederland veilig te houden, hebben we een adaptieve krijgsmacht nodig. Daarom gelooft de Luchtmacht in de mogelijkheden van technologische innovatie.

Downloads

Whitepaper: 'Succesvol starten met Internet of Things'

Whitepaper: 'IoT-security'

Whitepaper: 'Smart Cities - Een veranderende wereld. Nieuwe technologie en maatschappelijke paradigma’s'