KPN heeft een 2e netwerk, op basis van internettechnologie, naast het oude ISDN-netwerk aangelegd.

Jumbo: Migratie naar modern netwerk heeft een toekomstvaste en veilige verbinding geboden

Jumbo is met 583 vestigingen en 6 distributiecentra 1 van de grootste Nederlandse supermarktketens. Er werken zo’n 70.000 mensen. Het hoofdkantoor staat in Veghel. Jumbo wil zijn ISDN-telecommunicatienetwerk moderniseren en zoekt daarvoor een betrouwbare partner die een 2e netwerk aanlegt op een kostenefficiënte manier.

Over Jumbo

'Wij zochten een partner, geen leverancier'

- Frank van Leijden, Service & Delivery manager bij Jumbo -

'Het aansluiten en overzetten van de verbinding met de 583 vestigingen is een complexe logistieke operatie. Toch doorliep KPN dit traject zonder al te veel problemen. Frank kijkt er dan ook tevreden op terug. ‘Natuurlijk zitten er tussen die honderden vestigingen altijd een paar uitzonderingen. 97 procent van alle vestigingen is overgegaan en allemaal zonder problemen te melden. De laatste 3 procent worden uitgerold met minder bandbreedte, omdat deze niet beschikbaar was.’ Hij is blij met de samenwerking met KPN. ‘Wij zoeken altijd een partner, geen leverancier. KPN heeft dezelfde instelling. Dus dat was een prima combi.’ Op termijn faseert Jumbo het MPLS-netwerk volledig uit en verhuizen ook vitale processen als pin- en kassaverkeer naar het internetplatform. ‘Daarvoor is op dit moment nog geen directe noodzaak. De komende tijd maken we daar een plan voor. Natuurlijk mét KPN.’

Geïntegreerde dienstverlening van KPN

KPN legde een 2e netwerk op basis van internettechnologie naast het oude ISDN-netwerk en migreerde hier verschillende telecommunicatiefuncties naartoe. Jumbo heeft met het 2e netwerk een modern en veilig nieuw telecommunicatienetwerk dat klaar is voor de toekomst en daarnaast een belangrijke kostenbesparing oplevert.

Download