CRV heeft een routekaart voor haar ICT-omgeving en bouwt met de strategie aan een applicatie-omgeving die de komende 5 jaar flexibiliteit, schaalbaarheid en groei mogelijk maakt.

CRV: Innovatief CRV kiest voor hands off, eyes on bij applicaties

CRV is een Nederlands-Vlaamse coöperatie die melk- en vleesveehouders ondersteunt met verschillende ICT-diensten en producten. Van kunstmatige inseminatie tot dataverzameling. CRV vroeg zich af hoe de 7 jaar oude sourcing-strategie van het bedrijf moet worden aangepast om tegemoet te komen aan de bedrijfsdoelstellingen van het bedrijf.

Over CRV

'Wijzelf hebben als inzet: ‘hands off, eyes on'

- Els van Eekelen, Manager IT bij CRV -

'Het ICT-landschap verandert voortdurend. De eerste sourcing-strategie van CRV dateert van zo’n 7 jaar geleden. “We kozen er toen voor business gerelateerde applicaties, de werkplek en ook de websiteomgeving, te outsourcen. Zo staat onze hele ERP-omgeving bij KPN, op een IaaS-omgeving. De KPN Werkplek nemen we af als dienst. Daarnaast levert KPN CRV ondermeer een Hadoop as a Service-omgeving. Het informatiesysteem voor onze klanten, VeeManager en HeliXS, ontwikkelt CRV zelf en leveren we vanuit onze eigen datacenters in Arnhem, een on-premise cloud dus. Samen met KPN hebben we onderzocht wat de meest toekomstbestendige inrichting voor deze omgeving is om een optimale dienstverlening aan onze veehouders te blijven leveren. Deze richting is ‘cloud first’.”

Geïntegreerde dienstverlening van KPN

KPN ICT Consulting kwam met een degelijke sourcing-strategie waarin er naast technische aanbevelingen, ook veel aandacht was voor de personele, de financiële en de organisatorische kaders. CRV heeft een routekaart voor haar ICT-omgeving en bouwt met de strategie aan een applicatie-omgeving die de komende 5 jaar flexibiliteit, schaalbaarheid en groei mogelijk maakt.

Download

Gerelateerde klantcases