BKR wil zijn dienstverlening verder digitaliseren en maatregelen op het gebied van informatiebeveiliging op het gewenste niveau houden.

BKR: Koploper in dataveiligheid
Bureau Krediet Registratie (BKR) beheert de kredietregistratie van miljoenen Nederlanders. Deze stichting is onafhankelijk en heeft een maatschappelijk doel.

Over stichting BKR

‘KPN is voor ons een échte maatschappelijke partner en meer dan een leverancier’

- Erik van de Poel, Directeur ICT bij stichting BKR -

Gezien de gevoeligheid van de kredietdata die BKR beheert, zijn de diensten van KPN vooral gericht op het identificeren van gebruikers. De kern is dat de gebruiker altijd toegang heeft tot de data die hij mag inzien. En alleen die data. Zo ontwikkelde KPN digitale certificaten die de toegang van zakelijke gebruikers tot informatie regelen. Ook op andere vlakken zorgt KPN voor een verdere opwaardering van de security. Zo monitort en filtert een ‘internetwasstraat’ al het in- en uitgaande internetverkeer. Ook zijn e-mail- en webscans geïmplementeerd. Nieuwe portals voor de verschillende gebruikers van CKI controleren en reguleren toegang tot informatie. KPN levert ook smart access: veilig toegang tot (bedrijfs)applicaties in de cloud voor medewerkers, klanten en andere stakeholders van BKR.

Download Ferwerda Beveiliging


Met verdere digitalisering bespaart BKR kosten terwijl de vereiste maatregelen op het gebied van informatie-beveiliging en continuïteit up-to-date moeten blijven.

Download klantcase

Gerelateerde klantcases