In cocreatie met KPN heeft BAM in korte cycli verschillende IoT-innovaties ontwikkeld zoals het slimme raam en de slimme bouwplaats.

BAM: Versneld innoveren met Internet of Things leidt tot slimme bouwplaatsen en slimme ramen
'Zowel het slimme raam als de slimme bouwplaats zijn binnen drie maanden bedacht, uitgewerkt, doorontwikkeld en getest. Deze realisatie in zo’n korte tijd is alleen mogelijk doordat we werken met de scrum methodiek; werkt het niet dan houdt het op, werkt het wel dan schalen we op.'

Klantcase BAM

Over BAM

'Innovatie is één van de belangrijkste strategische pijlers voor BAM'

- Dennis van Goch, Innovatiemanager van BAM -

De slimme bouwplaats

‘We hebben sensoren in een stroomverdeelkast op de bouwplaats geplaatst waarmee we, dankzij de connectiviteit van KPN, het energieverbruik op de bouwplaats realtime kunnen monitoren. Hierdoor kunnen we per project het energieverbruik meten.

Het slimme raam

'Het slimme raam is een raam waarbij een sensor is ingebouwd die data verzamelt en leest. Het raam is bijvoorbeeld op de hoogte van het klimaat, de binnen- en buitentemperatuur en de weersverwachting. Via het Internet of Things (IoT) en op basis van de verzamelde data wordt er een advies uitgeschreven naar de bewoner.'

Geïntegreerde dienstverlening van KPN

Door samen met KPN te innoveren in korte cycli houd je digitale innovatie klein en beheersbaar en ik moet zeggen: het succes is aanstekelijk!

Download

Meer informatie over het product

Internet of Things

Met IoT-oplossingen van KPN verzamelt, verstuurt en beheert u op een veilige en overzichtelijke manier data en vormt u uw data gemakkelijk naar relevante inzichten.

Meer informatie

Gerelateerde klantcases