Ziut: Slimme lantaarnpalen op KPN's LoRa-netwerk


Wie ’s avonds of ‘s nachts over straat gaat, hoeft meestal niet in het donker op pad: de straatverlichting is bijna overal aan. Dat geeft een veilig gevoel, maar milieuvriendelijk is het niet.

Over Ziut

Ziut verzorgt door heel Nederland openbare verlichting, verkeerssystemen en camerabewaking. Opdrachtgevers kunnen er terecht voor advies, beheer, onderhoud of volledige ontzorging. Ziut is in 2010 voortgekomen uit een fusie van Liandyn en IP Lighting, dochterondernemingen van netwerkbeheerders Alliander en Enexis.

Geïntegreerde dienstverlening van KPN

Steeds meer apparaten maken gebruik van internet om met elkaar te communiceren of om op afstand te worden bediend: the Internet of Things (IoT). KPN levert al vijf jaar met succes verbindingen voor bijvoorbeeld mobiele betaalautomaten of de connectiviteit in auto’s. De pilot met de lantaarnpalen werkt via het LoRa-netwerk van KPN waarmee het mogelijk is om diverse Internet of Things-apparaten met laag energieverbruik met internet te verbinden. LoRa wordt gezien als dé netwerktechnologie voor het Internet of Things.

Download

Meer informatie over het product

Internet of Things

Met IoT-oplossingen van KPN verzamelt, verstuurt en beheert u op een veilige en overzichtelijke manier data en vormt u uw data gemakkelijk naar relevante inzichten.

Meer informatie

Gerelateerde artikelen