WIJ Groningen: Soepele adoptie van nieuw zorgportaal


KPN ICT Consulting startte een traject voor de adoptie van het nieuwe portaal. We gingen in gesprek met zorgprofessionals om hun wensen, eisen en struikelblokken in kaart te brengen. Op basis daarvan ontwikkelden we een plan om de implementatie van het portaal voor de zorgprofessionals goed te laten verlopen. Zodat ze er snel aan wennen en het onderdeel maken van hun nieuwe manier van werken.

Over WIJ Groningen

'Het regiesysteem valt of staat bij de gebruikers: de zorg-professionals'

- Geth Kuin, Stedelijk Manager -


WIJ Groningen is de nieuwe naam voor 11 sociale wijkteams in de stad Groningen. Het Zorgloket, Centrum voor Jeugd en Gezin en de informatiepunten van Stip werken samen onder de naam WIJ Groningen. In totaal vallen 28 zorginstellingen en 600 zorgprofessionals onder WIJ Groningen. De gemeente Groningen is verantwoordelijk voor het samenwerkingsverband.

Gemeenten krijgen meer taken op het gebied van zorg. Ook de gemeente Groningen moet daarom zorg slimmer organiseren. Eén online portaal met achterliggend regie-systeem voor alle Groningse zorgprofessionals moet zorgen voor beter zicht op de situatie rondom burgers. Nadat het portaal geïntroduceerd was, werd KPN Consulting gevraagd te helpen bij de adoptie ervan door de organisatie.

Geïntegreerde dienstverlening van KPN

Zorgprofessionals zijn tevreden over de implementatie van het portaal. Ze worden snel en eenvoudig wegwijs gemaakt in het nieuwe systeem en hebben het onderdeel gemaakt van hun manier van werken. Het portaal levert bovendien managementinformatie op waarmee de gemeente zorg beter kan begeleiden. Ook houden de verschillende zorginstanties elkaar nu beter op de hoogte van ontwikkelingen rondom een cliënt.

Download

Meer informatie over het product

KPN ICT Consulting

Sterk in ICT! Het adviesbedrijf van KPN en brengt mensen, ideeën en technologie samen, zodat organisaties vandaag én morgen succesvol zijn

Meer informatie

Gerelateerde artikelen