UWV: dankzij adoptie snel gewend aan nieuwe werkplek

UWV maakte de overstap naar één netwerk en vernieuwde, centraal beheerde werkplekken. Met 20.000 medewerkers kun je daarbij terecht spreken van een megatraject, en potentieel veel impact op organisatie en medewerkers. Daarom stelde de directie een belangrijke voorwaarde: geen gedoe. Medewerkers moesten soepel willen en kunnen overstappen. Niet alleen op de nieuwe technologie, maar ook op de nieuwe manier van werken. KPN ICT Consulting kreeg de vraag te helpen bij het adoptietraject.

Over UWV

‘We zien dit traject nu als blauwdruk en best practice’

- Pim de Ruiter, Programmamanager bij UWV -

‘Als UWV hebben we het denk ik echt heel netjes gedaan. We hebben de voorbereidingstijd bewust lang gehouden. Waarbij we begonnen met een pilot. Vaak zie je dat die alleen gericht is op de vraag of het technisch gezien werkt. En niet op de vraag of de mensen er mee kunnen én willen werken. We hebben het samen met KPN Consulting gedaan. Die heeft vaker met het bijltje gehakt en heeft een visie op adoptietrajecten. Het communicatieplan dat KPN Consulting opstelde en wij hebben toegepat, was gebaseerd op onze input en dus goed toegesneden op onze situatie. Het plan zorgde er ook voor dat de communicatie niet klinisch technisch werd, maar goed aansloot op de manier van werken van medewerkers en de verschillende niveaus van gebruikers. Wij zorgden in de communicatie voor de herkenbare UWV-taal.’

Geïntegreerde dienstverlening van KPN

De implementatie verliep ondanks enkele technische tegenslagen soepel, met een gebruikersorganisatie die uiteindelijk zeer tevreden was: medewerkers waardeerden de migratie met een 7.6 – een hoge score voor een organisatie die al heel veel veranderingen meemaakt. De servicedesk kreeg veel minder vragen dan gebruikelijk bij zo’n migratie, wat vooral te danken was aan de inspanningen op communicatiegebied.

Download

Gerelateerde artikelen