Schiphol timmert aan de weg als beste digitale luchthaven ter wereld met IoT-toepassingen op KPN’s LoRa-netwerk

 
Via het LoRa-netwerk wisselen objecten en systemen kleine hoeveelheden informatie uit bij een ultralaag stroomverbruik. Schiphol zet LoRA in om te experimenteren met prullenbakken met sensoren, zodat medewerkers op afstand kunnen zien wanneer het tijd is om de slimme prullenbakken te legen.
Schiphol LoRa

Klantcase Schiphol

Feiten en Cijfers

6,4

Miljard € totale activa

1,65

Kilo Co2 per passagier

58

Miljoen passagiers

88%

Bezettingsgraad vastgoed

4,1

Energie-efficiëntie

Over Schiphol

'IoT is niet nieuw voor onze luchthaven'

- Christiaan Hen, Innovatiemanager Schiphol -

Schiphol wil via de missie Connecting the Netherlands haar positie veiligstellen. Dit doet Schiphol door rekening te houden met toekomstige ontwikkelingen. Hierbij focust Schiphol Group op het vergroten van de connectiviteit. Dit doet Schiphol door concurrerende tarieven te bieden en door te investeren in capaciteit en kwaliteit. Christiaan Hen, Innovatiemanager bij Schiphol: ‘IoT is niet nieuw voor onze luchthaven: bedrijfskritische assets zoals roltrappen en liften zijn al op internet aangesloten. Maar liften en roltrappen zijn bedraad, en dus kostbaar. Het LoRa-netwerk van KPN biedt Schiphol veel nieuwe kansen.

Met LoRa kunt u met een draadloze sensor data verzenden over grote afstanden zonder dat het veel energie kost. Daarnaast zijn de prijzen van sensoren de laatste jaren sterk gedaald, terwijl er steeds meer en steeds slimmere softwareapplicaties komen die data kunnen verwerken. LoRa maakt IoT-toepassingen mogelijk voor een lage kostprijs en dat maakt het voor ons interessant. We willen vooroplopen in technologische ontwikkelingen. Daarom zijn we gaan experimenteren met slimme prullenbakken en lampen op het landingsterrein gekoppeld aan het LoRa-netwerk van KPN.'

Voorbeelden van LoRa-toepassingen bij Schiphol

Schiphol IoT en LoRa

Schiphol is in samenwerking met KPN een aantal kleinschalige LoRa-pilots gestart, waarbij men op een ‘agile’ manier onder zoekt of de IoT-toepassingen met LoRa-technologie in de praktijk werken. Bent u benieuwd hoe Schiphol Internet of Things toepast? Download de whitepaper voor meer informatie.

Download

Meer informatie over het product

Internet of Things

Met IoT-oplossingen van KPN verzamelt, verstuurt en beheert u op een veilige en overzichtelijke manier data en vormt u uw data gemakkelijk naar relevante inzichten.

Meer informatie

Gerelateerde artikelen