Matrans: Flexibel meebewegen met de drukte in de haven van Rotterdam dankzij KPN ÉÉN


De werkzaamheden in de haven van Rotterdam gaan 24/7 door. De dienstverlening van Matrans dus ook! Matrans moet altijd bereikbaar zijn voor klanten en medewerkers om de dienstverlening optimaal te laten verlopen. Dat vraagt om communicatiemiddelen die dat kunnen faciliteren. Men ging daarom op zoek naar een ICT-oplossing die eenvoudig alles-in-één kon realiseren: een flexibele, veilige, transparante en altijd beschikbare oplossing voor vaste telefonie, mobiele telefonie en internet. Mét grip op de kosten.

Over Matrans

‘Goede en diecte onderlinge communicatie is voorwaarde één voor het succes van zelfsturing’

- Eik Bouwens, Financieel Manager -

Matrans is een dienstverlener in de haven van Rotterdam. Daar levert het bedrijf personele diensten in diverse functies aan de containerterminals. Met 250 medewerkers op de terminals verricht Matrans werkzaamheden die variëren van het vastzetten en losmaken van containers aan boord van zeeschepen tot het stackeren, strippen, stuff en (leeg- en schoonmaken) en repareren van containers.

Geïntegreerde dienstverlening van KPN

Flevoziekenhuis E-Zorg

Matrans heeft gekozen voor een cloudoplossing van KPN: KPN ÉÉN voor vaste en mobiele telefonie en KPN One voor de lijnen. Met KPN ÉÉN neemt Matrans verschillende ICT-toepassingen als één geïntegreerd product af bij KPN. Medewerkers zijn op één nummer bereikbaar, voor vast en mobiel. KPN zorgt er met KPN ÉÉN voor dat Matrans altijd up-to-date is met de laatste upgrades. Daarnaast biedt KPN ÉÉN Matrans eenvoud met één contract en één aanspreekpunt.

Download

Meer informatie over het product

KPN EEN

KPN EEN is een totaaloplossing met modulaire opbouw voor communicatie- en informatiediensten, die meegroeit met de ontwikkeling van uw organisatie

Meer informatie

Gerelateerde artikelen