Huisartsenpraktijk: Veilig omgaan met patiëntgegevens

De huisartsenpraktijk wil een betrouwbare ICT-omgeving om in te werken. Bovendien moeten medewerkers samen in documenten kunnen werken. Ook moeten applicaties goed aansluiten op het Huisartsen Informatie Systeem (HIS), een platform waarop aangesloten huisartsen hun patiëntendossiers beheren. Microsoft Office 365 is voor de huisartsenprakrijk een ideale oplossing. De programma’s bieden volop gebruiksgemak en mogelijkheden. De beschikbaarheid van deze programma’s in de cloud is een groot pluspunt.

Over de huisartsenpraktijk

‘Bij onze huisartsenpraktijk werken momenteel 4 huisartsen, 1 huisarts in opleiding, 3 praktijkondersteuners en 5 assistenten. Het totale patiëntenbestand bestaat uit 4.505 patiënten. Zoals bij wel meer organisaties, is ICT eigenlijk niet meer weg te denken uit ons dagelijkse werk. Je kunt simpelweg niet meer zonder. Het meest maken we gebruik van het Huisartsen Informatie Systeem (HIS). Dit is, zoals bij alle huisartsenpraktijken, het hart van onze organisatie. Hierin zijn alle patiëntendossiers opgeslagen en vanuit dit systeem maken we afspraken en schrijven we medicatie voor. Daarnaast werken wij met veel protocollen en werkafspraken die digitaal zijn opgeslagen, en waar iedere medewerker makkelijk bij moet kunnen. Ook mailverkeer is onmisbaar in ons werk.

Office 365 biedt al deze mogelijkheden op een nieuwe, veilige manier. Daarbij is Microsoft een bekende en betrouwbare leverancier en zijn de meeste medewerkers dus gewend aan programma’s als Word, Excel en Outlook. We hoeven niet eerst op een 3-daagse cursus om ermee te leren omgaan, maar kunnen direct aan de slag. In de drukke realiteit van een huisartsenpraktijk is dat echt een pre. Verder sprak de meerwaarde van software in de cloud ons aan. We moeten regelmatig tegelijkertijd samen in 1 document werken. Met de cloud kan dat.’

Geïntegreerde dienstverlening van KPN

Dagelijks werken organisaties in de zorg met zeer gevoelige informatie over de gezondheid van een hele hoop mensen. Patiëntgegevens moeten dus op een veilige manier opgeslagen worden en toch altijd en overal bereikbaar zijn. Lees in de klantcase hoe Office 365 een uitkomst kan bieden.

Download

Meer informatie over het product

Office 365

Met Office 365 altijd toegang tot uw bestanden, e-mail, agenda en Office pakket (via browser)

Meer informatie

Meer weten over deze klantcase?

Neem contact met mij op

Gerelateerde artikelen