HTM personenvervoer: Haagse trams en bussen realtime volgen dankzij IoT


De invoering van de Internet of Things-oplossing bij HTM heeft geresulteerd in een efficiënter werkproces met minder stilstand en lagere schadekosten aan de werk- en personen-voertuigen. Bij storingen in de infrastructuur kunnen werkvoertuigen gericht worden ingezet en zijn daardoor sneller ter plaatse.

Over HTM personenvervoer

HTM personenvervoer verzorgt in de regio Haaglanden het openbaar tramvervoer en samen met Qbuzz het openbaar busvervoer. Sinds 2006 exploiteert HTM personenvervoer ook lightrail onder de naam RandstadRail. HTM werd in 1887 opgericht als de N.V. Haagsche Tramweg-Maatschappij. In 1927 werd dit bedrijf overgenomen door de N.V. Gemengd Bedrijf Haagsche Tramweg-Maatschappij (GBHTM). In 2002 kreeg het bedrijf de huidige naam.

Geïntegreerde dienstverlening van KPN

Wagenparkbeheerder Ruud Gillet vertelt: “In onze ongeveer 100 werkwagens is een ‘blackbox’ geïnstalleerd. Deze maakt alle voertuigposities realtime inzichtelijk op een kaart in een webapplicatie. In één oogopslag kan de leidinggevende zien welk voertuig waar is. Zo kunnen we de voertuigen optimaal inzetten, plannen en bijsturen. Ook geeft de oplossing informatie over de bewegingen en activiteiten van het voertuig. Denk aan het gebruik van de pomp van een veegwagen, het aan- en uitzetten van bijvoor-beeld zwaailichten en het gebruik van de Power Take Off -unit.”

Download

Meer informatie over het product

Internet of Things

Met IoT-oplossingen van KPN verzamelt, verstuurt en beheert u op een veilige en overzichtelijke manier data en vormt u uw data gemakkelijk naar relevante inzichten.

Meer informatie

Gerelateerde artikelen