HR Groep: Slimme borden


Gemeentes moeten bezuinigen. Ze moeten slim omgaan met hun middelen. Het onderhoud aan de verkeersborden, lantaarnpalen of banken kost een gemeente veel tijd en geld.

Over HR Groep

Het onderhoud aan borden, bewegwijzering en straatmeubilair kan een stuk slimmer. Specialist en marktleider HR Groep ziet volop kansen voor Internet of Things (IoT). Door borden uit te rusten met sensoren die verbinding maken met internet, hoeven medewerkers alleen in actie te komen als het bord of de zitbank dat zélf aangeeft.

Geïntegreerde dienstverlening van KPN

Steeds meer apparaten maken gebruik van internet om met elkaar te communiceren of om op afstand te worden bediend: the Internet of Things. KPN levert al vijf jaar met succes verbindingen voor bijvoorbeeld mobiele betaalautomaten of de connectiviteit in auto’s. De pilot met de lantaarnpalen werkt via het LoRa-netwerk van KPN waarmee het mogelijk is om diverse Internet of Things-apparaten met laag energieverbruik met internet te verbinden. LoRa wordt gezien als dé netwerktechnologie voor het Internet of Things.

Download

Meer informatie over het product

Internet of Things

Met IoT-oplossingen van KPN verzamelt, verstuurt en beheert u op een veilige en overzichtelijke manier data en vormt u uw data gemakkelijk naar relevante inzichten.

Meer informatie

Gerelateerde artikelen