Gemeente Breda: Smart City Breda maakt veiligheid rond de jaarwisseling beheersbaar met slimme geluidsmeting

Gemeente Breda wil de leefbaarheid en veiligheid van de stad vergroten met informatiegestuurd werken. IoT-toepassingen leveren data op ter ondersteuning van haar beleid. Gemeente Breda wil effectiever kunnen handhaven op het verbod vuurwerk af te steken en zocht naar instrumenten om vuurwerkknallen accuraat en objectief te kunnen meten.

ANWB

Klantcase gemeente Breda

Over gemeente Breda

Daan Quaars Gemeente Breda
‘In Breda kijken we steeds meer informatiegestuurd naar veiligheid’

- Daan Quaars, wethouder Gemeente Breda -


Daan Quaars: ‘In toenemende mate is de maatschappij aan het digitaliseren, ook Breda wordt steeds slimmer. We maken onze processen efficiënter met technologie, door bijvoorbeeld objectieve metingen met sensoren. Ons doel is uiteindelijk het vergroten van de leefbaarheid en veiligheid van de stad.’

‘De handhaving op vuurwerk door de inzet van sensoren is slechts 1 van de vele toepassingen van geluidsmeting. Zo zetten we de geluidsmeting ook in bij evenementen in de stad. Geluidsmeting via LTE-M wordt gebruikt om overlast te duiden en vergunningen te handhaven. De veelzijdigheid van de technische oplossing zorgt ervoor dat het gebruik van dergelijke oplossingen economisch haalbaar is.’

Geïntegreerde dienstverlening van KPN

Het akoestische detectiesysteem van Internet of Things (IoT)-solution provider Munisense verzendt via het LTE-M netwerk van KPN snel, effectief én met grote precisie informatie over de afsteeklocatie en het aantal decibellen van vuurwerk..

Download

Meer informatie over het product

Internet of Things

Met IoT-oplossingen van KPN verzamelt, verstuurt en beheert u op een veilige en overzichtelijke manier data en vormt u uw data gemakkelijk naar relevante inzichten.

Meer informatie


Beluister ook het interview op BNR met Rutger Borst, business developer bij KPN, over de pilot in de gemeente Breda met slimme geluidsmeting om overlast van vuurwerk te kunnen detecteren.

Gerelateerde artikelen