Geldservice Nederland: Onderhoud aan pinautomaten voorspelbaar gemaakt

Geldservice Nederland (GSN) telt en distribueert contant geld en verzorgt het onderhoud van de geldautomaten voor de 3 grootste Nederlandse banken.

Over Geldservice Nederland

‘We zitten op een informatiefabriek’

- Wil Koers, Hoofd Device & Facility Management bij GSN -

GSN gebruikt in het nieuwe model de data over aantal en frequentie van specifieke storingen, model, merk en gebruik voor het periodiek onderhoud. Wil: ‘Dat betekent bijvoorbeeld dat we die automaat in Tietjerkeradeel nog maar eens per 2 jaar controleren en die op het Rokin 3 keer per jaar. Maar de consultant van KPN overtuigde ons ervan dat we meer konden met die gegevens. Zeker als we die verrijken met servicedata van de machine zelf. Dit zijn de meldingen die de automaat via het netwerk doorgeeft. Vervolgens bekijkt het model of er passtoringen zijn die door onderhoud kunnen worden voorkomen. Door deze data te koppelen aan de overige data konden we een model bouwen dat accuraat kan voorspellen wanneer preventief onderhoud nodig is en daarmee is het predictive maintenance geworden.’

Geïntegreerde dienstverlening van KPN


Elke automaat krijgt straks onderhoud op maat. Door het voorspellend model zal het aantal noodreparaties met 7 procent worden teruggedrongen.

Download

Meer informatie over het product

KPN ICT Consulting

Sterk in ICT! Het adviesbedrijf van KPN en brengt mensen, ideeën en technologie samen, zodat organisaties vandaag én morgen succesvol zijn

Meer informatie

Internet of Things

Met IoT-oplossingen van KPN verzamelt, verstuurt en beheert u op een veilige en overzichtelijke manier data en vormt u uw data gemakkelijk naar relevante inzichten.

Meer informatie

Gerelateerde artikelen