Flevoziekenhuis: Connectiviteit maakt innovatie in dialysezorg mogelijk


Het Flevoziekenhuis ging op zoek naar mogelijkheden voor thuisdialyse, met volledige ondersteuning van een verpleegkundige en realtime monitoring vanuit het ziekenhuis.

Klantcase Flevoziekenhuis

Over Flevoziekenhuis

Koen de Blok
‘Dialyseren is geen keuze, patiënten moeten het doen om in leven te blijven’

- Koen de Blok, intensivist/nefroloog -

‘Ons voltallige dialyseteam was ervan overtuigd dat thuisdialyse een enorme verbetering zou zijn voor de kwaliteit van leven van de patiënt. We zijn begonnen met een kleine pilot en hebben deze uitgerold.

Door deze realtime connectie met het Flevoziekenhuis kunnen arts en verpleging direct online meekijken. Het dialyse-apparaat meet de bloedwaarde en het ziekenhuis monitort de actuele status van een patiënt online. ‘KPN is onze partner bij nierdialyse thuis en maakt de verbinding met de patiënt thuis mogelijk. De patiënten worden vanuit huis met het ziekenhuis verbonden via het E-Zorg netwerk.

Innovatie in dialysezorg brengt zorg naar de nierpatiënt toe. De ingeslagen weg van online monitoring biedt een hybride oplossing en sluit bovendien goed aan bij de visie van de organisatie: de toekomst is maakbaar.

Geïntegreerde dienstverlening van KPN

Flevoziekenhuis E-Zorg

De zorgverlening zal zal steeds meer naar de patiënt toekomen dankzij online monitoring en de andere mogelijkheden die ICT-oplossingen bieden. Benieuwd naar het hele verhaal van het Flevoziekenhuis? Download de factsheet voor meer informatie.

Download

Meer informatie over het product

Zorgcloud

Garandeert huisartsen, apotheken en ziekenhuizen van beschermde toegang tot hun zorgapplicaties

Meer informatie

Gerelateerde artikelen