Dunea: Hacker stelt beveiliging Dunea op de proef

Dunea levert dagelijks drinkwater aan 1,3 miljoen klanten in het gebied van Den Haag tot en met Noordwijk en beheert drie duingebieden tussen Monster en Katwijk. Goed en veilig drinkwater is niet alleen afhankelijk van ICT-systemen, maar bij bijna elk werkproces is ICT een belangrijke ondersteunende factor. De ICT moet dus betrouwbaar zijn.

Over Dunea

‘Ik zeg niet dat we nu achterover kunnen leunen, maar we zitten wel een stukje lekkerder’

- Iwan Boutkan, Teammanager Support & Beheer bij Dunea -

Drinkwaterbedrijven zijn van vitaal belang voor Nederland. Het is dan ook essentieel dat ze onder alle omstandigheden goed beveiligd zijn. Dat geldt ook voor hun data. Reden genoeg voor het Zuid-Hollandse drinkwaterbedrijf Dunea om niet alleen veel te investeren in maatregelen, maar ook de effectiviteit hiervan te laten toetsen door een ethische hacker.

Boutkan is tevreden over de aanpak. De deskundigheid van de hackers, de kwaliteit van de tests en de begeleiding door KPN bevielen hem. Over de exacte pijnpunten die zichtbaar werden, wil hij (uiteraard) niet uitweiden. Wel zegt hij daarover: “We weten nu objectief hoe we ervoor staan. Veel maatregelen bleken effectief, maar er zijn altijd verbeterpunten. KPN levert hiervoor een uitgebreide, onderbouwde en natuurlijk vertrouwelijke rapportage. Dit is een goede ondersteuning om het belang van de bestaande maatregelen te onderbouwen binnen de eigen organisatie, maar ook om een aantal geplande veranderingen direct prioriteit te geven. Ik zeg niet dat we nu achterover kunnen leunen, maar we zitten wel een stukje lekkerder.”

Geïntegreerde dienstverlening van KPN

Download Ferwerda Beveiliging


Dankzij de rapportage weet Dunea nu hoe ze ervoor staan. Het bedrijf kan bestaande maatregelen onderbouwen en veranderingen prioriteit geven.

Download

Meer informatie over het product

Security & Business Continuity

De digitale transformatie brengt nieuwe kansen, maar ook nieuwe kwetsbaarheden. KPN biedt de expertise voor ondersteuning in uw continuïteit

Meer informatie

Gerelateerde artikelen