Bouwbedrijf Afezo: Met de BouwTag altijd realtime inzicht waar bedrijfsmiddelen zich bevinden

Afezo B.V. is een civieltechnisch–bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van zowel ondergrondse als bovengrondse infrastructuur. Zij beschikken over bouwmaterieel en een groot eigen materieelpark, met onder andere: vrachtwagens, rupskranen, mobiele kranen, pompen en ketenpark.

Klantcase Afezo

Over bouwbedrijf Afezo

Thony Fens directeur Afezo
'Met de BouwTag kunnen we materieelbeheer vereenvoudigen'

- Thony Fens, directeur Afezo -

Uitdaging voor Afezo was dat ze graag op ieder moment van de dag wilden weten waar hun bouwmaterieel zich bevindt. Met KPN Materieelbeheer kan Afezo hun bedrijfsmiddelen gemakkelijk volgen op een track-en-trace dashboard.

'Dit betekent niet alleen dat we realtime inzicht en dus controle hebben, maar het scheelt ons ook nog eens veel tijd en zoekwerk.' Volgens Thony Fens, directeur Afezo, is het verschil groot. 'Voorheen hielden we het overzicht door heel secuur alles bij te houden, maar het blijft mensenwerk. Als we nu willen weten waar iets is, dan kunnen we dat meteen opzoeken. Dat scheelt een hoop tijd.' Ook voorkomt het frustratie bij de mannen die met het materieel werken. Daarnaast zijn criminelen minder geneigd om materieel dat van een tag is voorzien te stelen. IoT wordt dan ook echt een uitkomst genoemd.

Geïntegreerde dienstverlening van KPN

KPN materieelbeheer

De BouwTag is een toepassing van KPN Things in samenwerking met Visser Assen, een integrale Internet of Things-oplossing die het LoRa-netwerk van KPN gebruikt. De tags zijn compact, efficiënt en voordelig en bieden realtime inzicht in de locatie van bedrijfsmiddelen. Ze passen in of op ieder stuk materieel. Uiteraard zijn de tags robuust en bestendig tegen de soms wat ruwe omgang met materieel in de bouw.

Download

Meer informatie over het product

Internet of Things

Met IoT-oplossingen van KPN verzamelt, verstuurt en beheert u op een veilige en overzichtelijke manier data en vormt u uw data gemakkelijk naar relevante inzichten.

Meer informatie

Gerelateerde artikelen