Bedankt voor uw bezoek aan NLSecure[ID]


Bekijk de aftermovie


De animo was bijzonder groot. Tijdens de openingsshow onder leiding van dagvoorzitters Joost Hoebink en Chris van ’t Hof was de plenaire zaal tot de nok toe gevuld. De dag werd afgetrapt met een paneldiscussie. Onder anderen privacyadvocaat Lokke Moerel en Marcel van Oirschot, Executive Vice President van KPN Security, kwamen aan het woord.

Uw waardering: 4.4/5 sterren

Ruim de helft van u nam deel aan de enquete. De resultaten waren enthousiast en we willen u bedanken voor de waardevolle tips waarmee we de volgende editie tot een nog groter succes kunnen maken.

Kennisuitwisseling nodig om Nederland veiliger te maken

Het thema van het event was ‘Security: let’s talk about it!’. Kennisuitwisseling is namelijk hard nodig om de groeiende dreiging van cybercriminaliteit het hoofd te bieden. Alleen samen kunnen we de digitale weerbaarheid van Nederland verhogen, zo vindt KPN Security. Niet voor niets waren allerlei verschillende partijen vertegenwoordigd op NLSecure[ID]: van securitybedrijven en ethische hackers tot 5G-experts en de Nederlandse politie.

De diversiteit van de Nederlandse securitycommunity zat ook ingebouwd in het programma. Maar liefst 33 experts verzorgden talks over een breed scala aan onderwerpen.

De top 3 meest gewaardeerde sessies:

(1) Fails (Tales) from the Trenches – Edwin van Andel – 4.8/5

(2) Voorbij awareness: De stap naar veiliger gedrag – Inge Wetzer – 4.7/5

(3) The only Next-Gen we need is Next-Generation leadership – Dave Maasland – 4.6/5


Vrijwel elke presentatie trok een groot publiek. Zo stonden de mensen te dringen voor de talk van auteur Huib Modderkolk, waarin hij de cyberaanval op Belgacom door Amerikaanse en Britse veiligheidsdiensten ontleedde. Ook de talks van forensisch securityexpert Gina Doekhie van de Nederlandse politie en ethical hackers Rik van Duijn en Wesley Neelen van het KPN Security Research Team waren populair. Van Duijn presenteerde zijn onderzoek naar de ransomware REvil. Dit onderzoek heeft zelfs de internationale media gehaald.

Voor iedereen was er wel een sessie die aansloot op de persoonlijke interesse. Security-awareness? Sociaal psycholoog Inge Wetzer van Hoffman B.V. vertelde hoe bewustwording kan worden omgezet in veilig gedrag. Leiderschap? Dave Maasland, CEO van ESET Nederland, sprak over het belang van goede leiders in het huidige dreigingslandschap. Zelfs celbiologie kwam aan bod: KPN-productmanager Koen Hokke ging in op de verrassende overeenkomsten met cybersecurity.

Security in de praktijk. Kreeg u de miljoenennota in handen?

NLSecure[ID] bood ook de mogelijkheid om security in de praktijk te ervaren. Zo konden bezoekers deelnemen aan de boardroomgame. In deze serious game moeten de spelers – elk vanuit een eigen rol - investeren in de juiste securitymaatregelen om cyberrisico’s af te dekken. De boardroomgame is dus een simulatie van een echte bestuurskamer.

Ook was er een speciale security-escaperoom. Daar kropen deelnemers in de huid van een hacker met een missie: de Miljoenennota in handen krijgen. Meer ervaren hackers konden hun vaardigheden testen tijdens een Capture the Flag (CTF)-challenge, mede georganiseerd door Secured by Design. Hierbij krijgen ethische hackers toegang tot een realistisch netwerk met kwetsbare systemen. Doel is om die systemen te hacken en vervolgens vlaggen te veroveren.Overige highlights:

 • Het Partner Square, met alles over de nieuwste innovaties in de securitywereld verzorgd door onze partners
 • De KPN Xperience met allerlei security gerelateerde activiteiten.
 • De CTF challenge, met als winnaars Team d0pp3r. Van harte gefeliciteerd!

  Bij KPN Security kijken we terug op een geslaagde eerste editie van NLSecure[ID]. We willen alle sprekers en bezoekers bedanken voor hun komst. Uiteraard zijn we ook dankbaar voor de bijdragen van onze partners. Zonder hen was dit evenement niet mogelijk geweest.

  KPN bedankt alle aanwezigen voor hun komst.

  We zien u allemaal graag (weer) op de volgende editie van NLSecure[ID]!


  NLSecure[ID] is een initiatief van KPN Security, de grootste IT-securityspecialist van Nederland.