458 Artikelen
Segment
Branche
Categorie

Innovatie in het openbaar vervoer met zelfrijdende voertuigen en 5G

22 december 1 min

KPN is, als founding father, actief betrokken in het 5G(roningen)-programma bij het uitvoeren van use cases met behulp van (pré) 5G-technologie. Een belangrijke drijfveer voor KPN om deel te nemen aan dit programma is om te onderzoeken of en hoe toegevoegde waarde gerealiseerd kan worden door middel van nieuwe technologie. Eén van de casussen waar KPN actief bij betrokken zijn is het autonoom openbaar vervoer project van de Provincie Groningen.


3 opzienbarende white hat-hacks en de lessons learned

19 december 2 min

Ethische hackers testen continu de dikte van de digitale dijken. Vaak simpelweg door zelf in de huid van een kwaadaardige hacker te kruipen. Deze white hat-hacks zijn opvallend door hun spectaculaire methode, maar ook vanwege de alarmerende boodschap die erachter schuilgaat.

Zo houdt u uw IoT-netwerk uit handen van cybercriminelen

12 december 3 min

Het Internet of Things (IoT) domineert de headlines in ICT- en businessmedia, en dat is niet onterecht. De technologie vormt de springplank voor veel spannende innovaties en zelfs nieuwe businessmodellen. Maar zonder concrete beveiligingsmaatregelen is het IoT-netwerk een feest voor hackers en kan het zich zelfs tegen u keren. Hoe zorgt u voor een veilig IoT binnen de organisatie?


Een hartfilmpje maken met de cardioloog in de broekzak

5 december 4 min

Een elektrocardiogram (ECG) maken in de beslotenheid van je eigen huis én de uitkomst direct delen met je huisarts. KPN Health en partner Vital10 maken het mogelijk. In gesprek met Kees Donkervoort, directeur KPN Health en Roderik Kraaijenhagen, cardioloog en medeoprichter van Vital10 over de toekomst van zorg op afstand.


Landmacht loopt voorop met innovatieve MilSenz

1 december 1 min

De Koninklijke Landmacht en KPN gaan verder samenwerken aan de MilSenz. Deze innovatie is een sensor ter grootte van een softbal, waarmee militairen terreindelen in de gaten kunnen houden waar ze geen direct zicht op hebben. Zo kunnen ze vanuit een veilige positie vijandelijke elementen waarnemen en eventueel actie ondernemen. Op 30 november ondertekenden brigadegeneraal Hans Damen (links op de foto) en Gerard Schiebroek van KPN het contract, tijdens het NIDV-symposium in Rotterdam Ahoy.


Industrie 4.0: monitoring de onmisbare schakel?

23 november 2 min

Een cyberaanval op OT-systemen kan grote gevolgen hebben voor de continuïteit van een onderneming en zelfs van Nederland. Zo kunnen hackers met een aanval op de waterkeringssystemen delen van het land onder water zetten. Hoe voorkomen we dergelijke rampen?


Gratis wonen in een Smart City

23 november 3 min

Gratis wonen. Het klinkt te mooi om waar te zijn, en toch gebeurt het al. In het televisieprogramma Utopia leeft een groep van 15 personen al zo’n 2 jaar voor niets. Om gratis wonen ook voor de rest van Nederland mogelijk te maken, maar dan zonder televisiecamera’s, is de Expeditie Gratis Wonen in het leven geroepen. AM, BAM Wonen, Bouwinvest, TBI en Eigen Haard bundelden hun krachten om duurzaam, betaalbaar en comfortabel wonen toegankelijk te maken voor iedereen.


‘Vrijer, leuker en makkelijker’

21 november 6 min

Het van oorsprong sterk productgedreven KPN heeft de slag moeten maken naar een klantgedreven organisatie. Daarbij werd onderkend dat de consument op digitale wijze probleemloos bediend wil worden. Daar hoort een attractief pakket bij, met KPN-diensten, aangevuld met services van andere partijen zoals Spotify en Netflix. Volgens CIO Bouke Hoving was het productenpakket eind 2013 nog een weinig samenhangend geheel, met een mooie strik eromheen. Inmiddels is het productaanbod een geïntegreerde bundel, met een prima omnichannelklantervaring.