457 Artikelen
Segment
Branche
Categorie

Innovatie in het openbaar vervoer met zelfrijdende voertuigen en 5G

22 december 1 min

KPN is, als founding father, actief betrokken in het 5G(roningen)-programma bij het uitvoeren van use cases met behulp van (pré) 5G-technologie. Een belangrijke drijfveer voor KPN om deel te nemen aan dit programma is om te onderzoeken of en hoe toegevoegde waarde gerealiseerd kan worden door middel van nieuwe technologie. Eén van de casussen waar KPN actief bij betrokken zijn is het autonoom openbaar vervoer project van de Provincie Groningen.


Aan de slag met cybersecurity

17 december 3 min

Veel bedrijven hebben hun digitale beveiliging niet op orde. Naar schatting kost cybercriminaliteit de Nederlandse ondernemers zo’n 10 miljard per jaar. Zeker mkb’ers hebben nog flink wat werk te verzetten om hun weerbaarheid te vergroten. Gelukkig staan ze er niet alleen voor. Verschillende kenniscentra zorgen voor ondersteuning. Maar waar klop je eigenlijk aan met welke vraag?

Een hartfilmpje maken met de cardioloog in de broekzak

5 december 4 min

Een elektrocardiogram (ECG) maken in de beslotenheid van je eigen huis én de uitkomst direct delen met je huisarts. KPN Health en partner Vital10 maken het mogelijk. In gesprek met Kees Donkervoort, directeur KPN Health en Roderik Kraaijenhagen, cardioloog en medeoprichter van Vital10 over de toekomst van zorg op afstand.


Landmacht loopt voorop met innovatieve MilSenz

1 december 1 min

De Koninklijke Landmacht en KPN gaan verder samenwerken aan de MilSenz. Deze innovatie is een sensor ter grootte van een softbal, waarmee militairen terreindelen in de gaten kunnen houden waar ze geen direct zicht op hebben. Zo kunnen ze vanuit een veilige positie vijandelijke elementen waarnemen en eventueel actie ondernemen. Op 30 november ondertekenden brigadegeneraal Hans Damen (links op de foto) en Gerard Schiebroek van KPN het contract, tijdens het NIDV-symposium in Rotterdam Ahoy.


IoT in waterbeheer: geld besparen en natte voeten voorkomen

23 november 3 min

De overheid wil dat waterleidingbedrijven, waterzuiveringsmaatschappijen en waterschappen beter samenwerken om het waterbeheer goedkoper te maken. Dat vraagt om het slim toepassen van technologie. Xylem en KPN slaan de handen ineen om die te leveren.


Gratis wonen in een Smart City

23 november 3 min

Gratis wonen. Het klinkt te mooi om waar te zijn, en toch gebeurt het al. In het televisieprogramma Utopia leeft een groep van 15 personen al zo’n 2 jaar voor niets. Om gratis wonen ook voor de rest van Nederland mogelijk te maken, maar dan zonder televisiecamera’s, is de Expeditie Gratis Wonen in het leven geroepen. AM, BAM Wonen, Bouwinvest, TBI en Eigen Haard bundelden hun krachten om duurzaam, betaalbaar en comfortabel wonen toegankelijk te maken voor iedereen.


‘Vrijer, leuker en makkelijker’

21 november 6 min

Het van oorsprong sterk productgedreven KPN heeft de slag moeten maken naar een klantgedreven organisatie. Daarbij werd onderkend dat de consument op digitale wijze probleemloos bediend wil worden. Daar hoort een attractief pakket bij, met KPN-diensten, aangevuld met services van andere partijen zoals Spotify en Netflix. Volgens CIO Bouke Hoving was het productenpakket eind 2013 nog een weinig samenhangend geheel, met een mooie strik eromheen. Inmiddels is het productaanbod een geïntegreerde bundel, met een prima omnichannelklantervaring.


IoT: het belang van een goede verbinding

21 november 3 min

Voor een IoT-oplossing hebt u sensoren nodig die metingen verrichten en een platform dat die metingen omzet in voor u bruikbare informatie. Maar dan is het wel zaak dat die informatie van de sensor bij het platform aankomt. Daar hebt u een verbinding voor nodig, ofwel connectiviteit. Er zijn tal van technieken die een verbinding van het ene systeem met het andere tot stand kunnen brengen. Welke voor uw bedrijf de beste is, hangt van heel veel zaken af. In deze blog een overzicht van veel gekozen connectiviteitsvormen en hun belangrijkste voor- en nadelen.