480 Artikelen
Segment
Branche
Categorie

SAP S4/HANA als versneller in uw Smart Industry strategie

20 maart 2018 3 min

SAP is een veelgebruikte Enterprise Resource Planning (ERP) applicatie in de maakindustrie. Hoe kan SAP bijdragen aan uw digitale transformatie naar Smart Industry / Industry 4.0? Wat zijn de implicaties voor uw huidige SAP landschap? Welke technische- en functionele migratiescenario’s zijn er te onderkennen? Wat is de toegevoegde waarde van HANA en van SAP S4? En hoe beheer je dit nieuwe SAP landschap met veel nieuwe technologie erin?


Chatbots: beter bereikbaar met kunstmatige intelligentie

1 maart 2018 2 min

Voor een succesvolle onderneming is het belangrijk dat alle communicatie goed geregeld is. Bereikbaarheid begint met stabiel internet en een goede telefoonverbinding. Op de zaak én onderweg.

Biometrie: veiliger dan wachtwoorden?

26 februari 2018 3 min

Boarden met behulp van gezichtsherkenning? Of betalen met een lach? Identificatie op basis van persoonlijke kenmerken wordt steeds gebruikelijker. Daarmee komen ook de tekortkomingen van biometrie aan het licht. Waar zitten de zwakke plekken?


Zo zorgt u voor een goede back-up

22 februari 2018 3 min

“Mensen hebben te veel vertrouwen in de kwaliteit en levensduur van harde schijven – die conclusie kan ik wel trekken na bijna 10 jaar recoverywerk.” Alwin Daams, eigenaar en oprichter van DDRecovery in Amsterdam heeft er dagelijks mee te maken: harde schijven uit servers, computers en back-up units die niet meer toegankelijk zijn.


Optimaliseren schaatsprestaties en schaatsbeleving met data

20 februari 2018 2 min

Nog niet zo lang geleden stonden coaches met stopwatches langs de baan om snelheden van schaatsers te meten. Vanuit de topsport was er behoefte aan innovatie om rondetijden eenvoudiger en accurater te kunnen meten. Thialf heeft samen met de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB), Rijksuniversiteit Groningen, Sportunity en KPN de handen ineengeslagen om de digitalisering van het schaatsen een grote stap vooruit te helpen.


Waarom IoT onsterfelijk is, maar 2G niet

16 februari 2018 5 min

2G heeft de wereld veranderd. De tweede generatie mobiele technologie zag in 1991 het levenslicht en wordt tot op de dag van vandaag breed ingezet in de wereld. Maar de jaren beginnen te tellen. 2G is verouderd en kent de nodige beperkingen, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid. Bovendien staan de opvolgers te popelen om het stokje over te nemen. De verwachting van de industrie is dat die eenzelfde revolutie in Internet of Things (IoT) teweeg zullen brengen als 2G in mobiele spraakcommunicatie.


Digitale innovatie vergroot welzijn van mensen met een beperking

9 februari 2018 1 min

Ridvan heeft autisme en een auditieve beperking en woont op één van de zorglocaties van ’s Heeren Loo. Iedereen in zijn familie is zeer betrokken bij de zorg voor Ridvan, zijn broer Yasin komt eens in de twee weken koffiedrinken. Overdag gaat Ridvan naar de dagbesteding en ‘s avonds hebben de broers contact via Facetime. Verbondenheid, gefaciliteerd door digitale innovatie, geeft zowel Ridvan als zijn familie veel rust.


10 tips om cybercrime tegen te gaan

8 februari 2018 2 min

Helemaal voorkomen kan niet. Cybercrime is een kat-en-muis spel waarbij de cybercrimineel steeds nieuwe invalshoeken bedenkt zodra u zich beter beschermt. Daarom is het belangrijk dat u doorlopend werk maakt van uw online veiligheid. Hoe kunt u zelf uw online veiligheid op orde brengen?