KPN draagt bij aan omgevingsvisie Zuid-Holland

18 september 2 min

Op voordracht van de provincie denken young professionals, old professionals, start-ups en bedrijven samen na over de toekomst van Zuid-Holland. Dit gebeurt in samenwerking met Stichting Kennislab voor urbanisme en de Provincie. KPN deelde haar kennis over de digitale wereld die onlosmakelijk verbonden is met een toekomstige omgevingsvisie.


Met de nieuwe iPhone 8, 8 Plus en X veiliger en efficiënter werken

14 september 4 min

Apple heeft op dinsdag 12 september 2017 in het Steve Jobs Theatre haar nieuwe vlaggenschip en iOS 11 gepresenteerd. Vanwege het 10-jarige bestaan van de iPhone heeft Apple met de X (spreek uit als 'ten') een revolutionair product op de mark gebracht. Ook zijn de 8 en de 8 Plus bekend gemaakt. De verschillende nieuwste snufjes van deze modellen maken werken veiliger, efficiënter en bieden mogelijk nieuwe kansen voor de toekomst van uw bedrijf.


Digitale criminaliteit bestrijden vergt een nieuwe aanpak

14 september 1 min

Om misdaden goed te begrijpen, kijken wij als criminologen in de basis naar 2 zaken: motivatie en gelegenheid. Vooral het facet gelegenheid is een stuk eenvoudiger geworden. Iedereen kan online dingen doen die eigenlijk niet mogen. Op de universiteit in Boston waar ik les geef, houden we momenteel een onderzoek onder jeugddelinquenten. Daarin komt bijvoorbeeld aan bod of ze ooit iets hebben gestolen. Ook vragen we aan hen of ze wel eens illegaal downloaden. Vrijwel iedereen doet dat. Veel ondervraagden blijken niet eens te weten dat het verboden is, al is het geen zwaar vergrijp. Maar het is makkelijk te doen en de gelegenheid maakt de dief.