Wat gaat er veranderen?

KPN migreert alle 0800-, 090x- een aantal 088-nummers naar de nieuwe servicenummerdienst met meer functionaliteit. U krijgt meer mogelijkheden om zelf te bepalen wat er met de gesprekken die via uw servicenummer binnenkomen gebeurt. Ook wordt de tariefstructuur sterk vereenvoudigd.

Er zijn 3 pakketten beschikbaar: Basispakket, Standaardpakket en Premiumpakket. Afhankelijk van de huidige functionaliteit op het bestaande servicenummerplatform wordt elk nummer gemigreerd naar een passend pakket.

Wat moet u doen?

U hoeft niets te doen. De migratie wordt door KPN uitgevoerd zonder dat u daar zelf actie voor moet ondernemen. U krijgt een maand van tevoren bericht wanneer uw nummer(s) wordt/worden geporteerd. De portering wordt uitgevoerd tussen 20:00 uur en 23:00 uur.

Wat u verder moet weten

Tijdens de migratie kunt u gewoon blijven werken. Gesprekken zullen niet worden onderbroken. Vanaf het moment van overschakelen worden alle nieuwe gesprekken naar de nieuwe servicenummerdienst gestuurd.
Alle gesprekken die daarvoor zijn gestart kunnen gewoon worden afgerond.

Drie werkdagen voor de migratiedatum worden alle instellingen en spraakprompts van het oude servicenummerplatform gekopieerd. Wijzigingen die daarna worden doorgevoerd worden niet automatisch overgenomen. Deze gekopieerde gegevens worden in de dagen erna geladen en getest op de nieuwe servicenummerdienst.

Op de dag van de migratie worden ’s-avonds vanaf een moment tussen 20:00 uur en 23:00 uur alle nieuwe inkomende gesprekken naar de nieuwe servicenummerdienst geleid en is de migratie daarmee uitgevoerd. Er is op de avond van de migratie een team van specialisten aanwezig. Zij kunnen na de migratie ook uw eventuele vragen beantwoorden.

Onderdeel van de nieuwe servicenummerdienst is een geheel nieuw ontworpen web-portal. Deze is bereikbaar via het inlog-portaal. Mogelijk maakt u hier al gebruik van. In dat geval verschijnt er enkele dagen voor de migratie een extra icoontje met ‘Servicenummers’ in deze portal.

Als u momenteel gebruik maakt van ‘mijnklantcontact’ en nog geen account heeft op ‘mijnzakelijk.kpn.com’, krijgt enkele dagen voor de migratie automatisch inloggegevens gemaild op het e-mailadres dat nu geregistreerd is als admin voor ‘mijnklantcontact’.

Documentatie over het nieuwe inlog-portaal kunt u hier vinden.

Met de overgang naar de nieuwe servicenummerdienst gaat ook de facturatie over naar een nieuw systeem. De factuur zal er daardoor anders uitzien. Ook kunt u via de nieuwe webportal meer factuurdetails bekijken en downloaden.

De abonnementskosten zullen - in lijn met andere KPN-diensten en de algemene voorwaarden - voortaan over de lopende maand in rekening worden gebracht. Op de huidige factuur worden deze kosten achteraf berekend.

In de maand na de migratie krijgt u twee facturen.

  • Eén met de verkeerskosten die in de vorige maand via het oude servicenummerplatform zijn ontstaan en de abonnementskosten van de vorige maand.

  • Eén met de verkeerskosten die in de vorige maand via de nieuwe servicenummerdienst zijn ontstaan en de abonnementskosten voor de lopende maand.

Zoals altijd, kunt u 24 uur per dag incidenten melden via het gratis nummer 0800-1576. Als u een speciale PIN-code heeft voor dit nummer kunt u die gebruiken om de juiste medewerker aan de telefoon te krijgen. Als u geen PIN-code heeft voor dit nummer kunt u de PIN-code 0809 gebruiken.

Heeft u toch nog vragen?
Wij helpen u graag.