Uitschakelen Carrier Pre Select

Wat is Carrier Pre Select (CPS)?

Bij Carrier Pre Select (CPS) maakt u voor uw uitgaande gesprekken gebruik van onze vaste telefoonlijnen, maar worden deze gesprekken afgehandeld en gefactureerd door een andere telecomaanbieder.

Uitschakelen CPS

Wilt u dat deze gesprekken door ons worden afgehandeld en gefactureerd? Geef ons dan de opdracht om uw CPS uit te schakelen. Aan het uitschakelen is geen contracttermijn verbonden en de opdracht is kosteloos.

Uitschakelen CPS

Veelgestelde vragen

Uw opdracht wordt binnen 3 werkdagen uitgevoerd en u ontvangt een bevestiging op het door u ingevulde e-mailadres. Uw CPS-instellingen worden direct na uitvoering van uw opdracht ongedaan gemaakt. Dit gebeurt op afstand en u hoeft hier zelf niets voor te doen.

Binnen de 3 werkdagen dat uw opdracht wordt uitgevoerd is annuleren niet mogelijk. Wanneer u besluit uw gesprekken toch via een andere telecomaanbieder te laten verlopen, kunt u dat na de termijn van 3 werkdagen bij de andere telecomaanbieder aangeven.

Nadat uw opdracht is uitgevoerd worden alleen die gesprekskosten gefactureerd waarvoor de CPS is uitgeschakeld. Deze gesprekskosten worden vanaf die datum zichtbaar op de eerstvolgende KPN-factuur. Wel kunt u nog een eindafrekening van uw huidige telecomaanbieder krijgen.

De gesprektarieven van uw vaste telefoon hangen af van uw abonnement.

Niet gevonden wat u zocht of liever direct contact?

Onze klantenservice is 24/7 gratis bereikbaar

Naar Zakelijk Contact