Vernieuwing van onze VoiceMail dienst voor mobiel

VoiceMail mobiele telefonie

Vanaf 6 november 2017 vernieuwen wij onze VoiceMail dienst voor mobiel. De vernieuwing wordt gespreid over een aantal weken voor alle gebruikers doorgevoerd. Hierdoor verandert het gebruik van de VoiceMail met uw mobiele telefoon. U leest hieronder wat er voor u verandert. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Wilt u weten hoe u uw VoiceMail aan- of uitzet, afluistert of wijzigt? Bekijk VoiceMail instellingen

Wat verandert er?

Welkomstboodschap verandert

Welkomstboodschap

Het maximale aantal welkomstboodschappen gaat van 5 naar 2.

Terugbellen via toets 1 verdwijnt

Terugbellen via toets 1

De mogelijkheid om een boodschapper direct terug te bellen met toets 1 verdwijnt.

VoiceMail Planner vervalt

VoiceMail Planner

De VoiceMail Planner verdwijnt. Hierdoor kunt u geen verschillende welkomstboodschappen meer inplannen voor meerdere tijdstippen.

Oude berichten

Oude & opgeslagen berichten

Nadat uw VoiceMail dienst is aangepast kunt u uw oude en opgeslagen berichten van vóór de aanpassing nog tot en met 14 december 2017 beluisteren (via toets 5). Daarna worden deze verwijderd.

Veelgestelde vragen

Voor beluisteren van Voicemailberichten kunt u ervoor kiezen om de informatie over het bericht te beluisteren. Deze informatie vertelt het telefoonnummer van degene die een bericht heeft achter gelaten (mits deze beschikbaar is gesteld door de beller) en de datum en tijd waarop het bericht is ingesproken. U kunt er ook voor kiezen om de berichtinformatie niet af te spelen. Dat doet u als volgt: 

 1. Bel 1233 als u in Nederland bent. In het buitenland belt u +31612001233
 2. Ga naar het hoofdmenu Toets 2 voor “Instellingen”
 3. Toets 2 voor “Afspeelinstellingen”
 4. Toets 1 om de berichtinformatie voor elk bericht in te stellen of uit te zetten.

Wilt u per bericht overslaan? Dan kunt u bij het beluisteren van de voicemail een ‘#’ intoetsen om het oplezen van de informatie over te slaan.

Wilt u weten hoe u uw VoiceMail aan- of uitzet, afluistert of wijzigt? Wij helpen u graag bij het instellen en gebruik van uw VoiceMail.

Wat is er nieuw?

KPN VoiceMail app

Met de gratis Visual VoiceMail app voor Android en iOS kunt u uw VoiceMail eenvoudig beheren en uw berichten afluisteren. Via de app kunt u ook direct degene die een bericht heeft ingesproken terugbellen of sms sturen.

 • Alle berichten overzichtelijk weergegeven
 • Kies zelf wanneer u welk bericht wilt afluisteren, pauzeren of door- en terugspoelen
 • Met 1 druk op de knop terugbellen of een SMS versturen
Download de Android app

VoiceMail aan- of uitzetten per SMS

Na de wijzigingen zet u uw VoiceMail eenvoudig aan of uit per SMS.

 • VoiceMail aanzetten? SMS "AAN" naar 1233.
 • VoiceMail uitzetten? SMS "UIT" naar 1233

  Andere veelgestelde vragen

  U kunt oude en opgeslagen berichten van vóór de wijzing nog tot en met 14 december 2017 via uw VoiceMail beluisteren. Wilt u deze langer bewaren? Dan kunt u deze het beste opnemen met daarvoor geschikte opnameapparatuur zoals een geluidsrecorder.

  Wij helpen u graag stap voor stap bij het instellen, aan- of uitzetten van uw VoiceMail. Kijk hiervoor op onze servicepagina’s door op onderstaande link te klikken.

  Alleen uw actieve en de daarvoor laatst gewijzigde boodschappen worden behouden in de nieuwe situatie. Eventuele andere welkomstboodschappen worden verwijderd. Als u deze wilt bewaren dan kunt u deze zelf opnemen met daarvoor geschikte opnameapparatuur.
  Nee, wij voeren alle wijzigingen voor u door. U hoeft hier niets voor te doen, behalve als u (welkomst)berichten wilt bewaren.
  Zodra voor u de VoiceMail dienst is aangepast krijgt u hiervan een melding in het VoiceMail menu.
  Ja, als u uw VoiceMail nu uit hebt staan dan blijft die ook na de vernieuwing uitstaan.
  Voor zakelijke klanten gelden deze vernieuwing voor alle aansluitingen, met een uitzondering voor klanten die gebruikmaken van een vast-mobiel koppeling binnen KPN EEN MKB. Voor hun wijzigt er niets aan het gebruik van hun VoiceMail.
  Wijzigingen die u na 9 november doorvoert worden niet meegenomen tijdens de vernieuwing van uw VoiceMail. Deze instellingen gaan verloren wanneer voor u de VoiceMail vernieuwd wordt.