Vernieuwing van onze VoiceMail dienst voor mobiel

VoiceMail mobiele telefonie

Vanaf 6 november 2017 vernieuwen wij onze VoiceMail dienst voor mobiel. De vernieuwing wordt gespreid over een aantal weken voor alle gebruikers doorgevoerd. Hierdoor verandert het gebruik van de VoiceMail met uw mobiele telefoon. U leest hieronder wat er voor u verandert. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Wat verandert er?

Welkomstboodschap verandert

Welkomstboodschap

Het maximale aantal welkomstboodschappen gaat van 5 naar 2.

Terugbellen via toets 1 verdwijnt

Terugbellen via toets 1

De mogelijkheid om een boodschapper direct terug te bellen met toets 1 verdwijnt.

VoiceMail Planner vervalt

VoiceMail Planner

De VoiceMail Planner verdwijnt. Hierdoor kunt u geen verschillende welkomstboodschappen meer inplannen voor meerdere tijdstippen.

Oude berichten

Oude & opgeslagen berichten

Nadat uw VoiceMail dienst is aangepast kunt u uw oude en opgeslagen berichten van vóór de aanpassing nog tot en met 14 december 2017 beluisteren (via toets 5). Daarna worden deze verwijderd.

Wat is er nieuw?

Visual VoiceMail app van KPN

Nadat de VoiceMaildienst vernieuwd is introduceren wij Visual VoiceMail voor Android toestellen. Hiermee kunt u nog eenvoudiger uw berichten afluisteren.

 • Alle berichten overzichtelijk weergegeven
 • Kies zelf wanneer u welk bericht wilt afluisteren, pauzeren of door- en terugspoelen
 • Met 1 druk op de knop terugbellen of een SMS versturen

Android toestel: De app is gratis te downloaden in de Google Play Store.

Apple toestel: Voor klanten die gebruik maken van een iPhone worden de functies van de Visual VoiceMail app geïntegreerd in het toestel. Dit is nog in ontwikkeling en wordt volgend jaar geïntroduceerd.

VoiceMail aan- of uitzetten per SMS

Na de wijzigingen zet u uw VoiceMail eenvoudig aan of uit per SMS.

 • VoiceMail aanzetten? SMS "AAN" naar 1233.
 • VoiceMail uitzetten? SMS "UIT" naar 1233

  Veelgestelde vragen

  U kunt oude en opgeslagen berichten van vóór de wijzing nog tot en met 14 december 2017 via uw VoiceMail beluisteren. Wilt u deze langer bewaren? Dan kunt u deze het beste opnemen met daarvoor geschikte opnameapparatuur zoals een geluidsrecorder.

  Wij helpen u graag stap voor stap bij het instellen, aan- of uitzetten van uw VoiceMail. Kijk hiervoor op onze servicepagina’s door op onderstaande link te klikken.

  Alleen uw actieve en de daarvoor laatst gewijzigde boodschappen worden behouden in de nieuwe situatie. Eventuele andere welkomstboodschappen worden verwijderd. Als u deze wilt bewaren dan kunt u deze zelf opnemen met daarvoor geschikte opnameapparatuur.
  Nee, wij voeren alle wijzigingen voor u door. U hoeft hier niets voor te doen, behalve als u (welkomst)berichten wilt bewaren.
  Zodra voor u de VoiceMail dienst is aangepast krijgt u hiervan een melding in het VoiceMail menu.
  Ja, als u uw VoiceMail nu uit hebt staan dan blijft die ook na de vernieuwing uitstaan.
  Voor zakelijke klanten gelden deze vernieuwing voor alle aansluitingen, met een uitzondering voor klanten die gebruikmaken van een vast-mobiel koppeling binnen KPN ÉÉN. Voor hun wijzigt er niets aan het gebruik van hun VoiceMail.
  Wijzigingen die u na 9 november doorvoert worden niet meegenomen tijdens de vernieuwing van uw VoiceMail. Deze instellingen gaan verloren wanneer voor u de VoiceMail vernieuwd wordt.