NFC SIM-kaart: nieuwe mogelijkheden met uw mobiel

Contactloos gemak met de NFC SIM-kaart

NFC staat voor Near Field Communication. Dit is een techniek waarmee contactloos en op een veilige manier data kan worden verzonden. NFC wordt op steeds meer manieren gebruikt, bijvoorbeeld in bankpassen en ov-chipkaarten. De NFC SIM-kaart is een speciale SIM-kaart die deze techniek ondersteunt voor uw mobiele toestel.

Rabo Wallet

Rabobank klanten met een mobiel abonnement van KPN kunnen betalen met hun smartphone. De Rabo Wallet, de digitale portemonnee van de Rabobank, kan vanaf die dag geïnstalleerd worden op Android-toestellen met een NFC SIM-kaart.

Contactloos gemak met de NFC SIM-kaart in uw smartphone

NFC SIM-kaart mogelijkheden

NFC SIM-kaart voor uw toegangskaarten

Entreebewijs bij de hand

Koop een toegangsbewijs met uw mobiel en scan deze eenvoudig met uw NFC SIM-kaart bij aankomst. Zo staat u niet langer in de rij.

NFC SIM-kaart als betaalmiddel

Contactloos pinnen

Het is vanaf nu mogelijk om contactloos te betalen met de Rabo Wallet. Dit kan al bij ongeveer 50% van de betaalterminals in Nederland.

NFC SIM-kaart voor het inchecken bij het Openbaar Vervoer

Inchecken in het OV

Eenvoudig in- en uitchecken in het openbaar vervoer met de NFC SIM-kaart. U hebt daarbij ook realtime zicht op uw huidige saldo met uw smartphone.

NFC SIM-kaart als toegangspas voor uw bedrijf

Mobiele bedrijfskaart

Toegang tot alle bedrijfsfaciliteiten voor al uw medewerkers met een zakelijke mobiel die uitgerust is met de NFC SIM-kaart.

NFC SIM-kaart als loyaliteitskaart voor uw klanten

Loyaliteitspas

Weg met plastic pasjes. Vervang uw plastic loyaliteits-, klanten- of bonuspasjes met de functionaliteiten van de NFC SIM-kaart.

NFC SIM-kaart als identiteitsbewijs

Identiteitsbewijs

Uw identiteitskaart of paspoort altijd bij de hand. De NFC SIM-kaart kan in de toekomst de plastic identiteitskaarten vervangen.

Maak direct gebruik van de NFC SIM-kaart

NFC SIM-kaart voorkant
NFC SIM-kaart achterkant

Beschik ik over een NFC SIM-kaart?

Uw NFC SIM-kaart is eenvoudig te herkennen aan het NFC symbool op de kaart.

Hoe vraag ik een NFC SIM-kaart aan?

U krijgt de NFC SIM-kaart bij elk nieuw KPN Mobiel abonnement. Wilt u nu al een SIM-kaart met NFC gebruiken? Vraag dan een nieuwe SIM-kaart aan.

Veelgestelde vragen

Smartphones met de volgende besturingssystemen ondersteunen NFC:
  • Android
  • Windows Phone
  • Blackberry 10
Belangrijk om te weten

Apps, die gebruikmaken van de NFC SIM-kaart, kunnen extra eisen stellen aan uw toestel. Hierdoor kan het gebeuren dat uw smartphone niet gebruikt kan worden voor NFC, ook al is deze geschikt voor het gebruik van NFC. Bekijk daarom altijd de site van de app-aanbieder voor meer informatie.

Helaas is de NFC SIM-kaart niet te combineren met Duo SIM of prepaid.

KPN biedt zelf geen contactloze diensten aan. Met de NFC SIM-kaart levert KPN de infrastructuur om contactloze diensten mogelijk te maken.

Als u contactloze diensten wilt gebruiken, hebt u het volgende nodig:

  • Een NFC SIM-kaart van KPN
  • Een telefoon die geschikt is voor NFC (met NFC ingeschakeld)
  • NFC Manager: deze app is te downloaden via de Google Play Store en zorgt voor een veilige verbinding met uw NFC SIM-kaart
  • De Mobile Wallet of een app van de aanbieder die contactloze diensten via NFC levert (bijvoorbeeld de Rabo Wallet)

Bijzonderheden

  • Wanneer u gebruik gaat maken van contactloze diensten via de NFC SIM-kaart, kunt u uw accounts aan maximaal 1 NFC SIM-kaart koppelen. Hetzelfde account gebruiken op een andere NFC SIM-kaart is dan niet meer mogelijk.
  • Als u geen gebruik wilt maken van contactloze diensten, hoeft u niets te doen. Standaard staat deze functie uitgeschakeld.

Prepaid

Helaas is het nog niet mogelijk om met prepaid een NFC SIM-kaart te gebruiken.

Duo SIM

Duo-SIM bestaat uit 2 simkaarten met hetzelfde telefoonnummer voor 2 verschillende toestellen. Een Duo-SIM is niet voorzien van NFC en kan hier ook geen gebruik van maken. Hebt u een Duo-SIM en wilt u hier gebruik van blijven maken, dan kunt u geen NFC SIM-kaart activeren.

Ja, de NFC SIM-kaart werkt ook in het buitenland.

Houd er wel rekening mee dat voor het updaten of installeren van de app van een aanbieder een internetverbinding nodig is. Afhankelijk van de aanbieder van de contactloze dienst via NFC kan het zijn dat gebruik in het buitenland niet is toegestaan.

Bij verlies- of diefstal blokkeert u direct de SIM-kaart via 0800-0105. Daarmee voorkomt u misbruik. Wij raden u aan om direct contact op te nemen met de aanbieder(s) van al uw contactloze diensten om deze te blokkeren ter voorkoming van misbruik. KPN kan dit niet voor u doen.

Belangrijk om te weten

Ook als u de NFC SIM-kaart hebt geblokkeerd blijft NFC gewoon werken. Het is dus belangrijk dat u elke contactloze dienst blokkeert.

Ook voor onze privé klanten is de NFC SIM-kaart beschikbaar. Bekijk wat de NFC SIM-kaart voor u kan betekenen en hoe u deze eenvoudig aan kunt vragen.

Vragen? Wij helpen u graag verder

Livechat
Online
Social
Winkel
Bel ons