Opties en servicenummers blokkeren

In 4 stappen een nummer blokkeren

Bij KPN bepaalt u eenvoudig zelf op welke manier uw mobiele aansluiting(en) gebruikt kunnen worden. Zo wordt u niet verrast met hoge kosten op uw mobiele factuur. Dat kan voor 1, meerdere of alle mobiele nummers die u beheert.

U kunt ervoor kiezen om de gehele mobiele aansluiting te laten (de)blokkeren, of u kiest voor een selectie van opties en nummers. Zo kunt u eenvoudig mobiele opties, amusement- en servicenummers blokkeren.

Opties of nummers blokkeren
(De)blokkeer telefoonnummers of mobiele opties in 4 stappen

Stap 1 van 4: Dien uw (de)blokkeringsverzoek in

Door middel van ons digitale formulier kunt u snel en eenvoudig binnen enkele minuten een (de)blokkering aanvragen. Een aanpassing in de mogelijkheden van uw mobiele aansluiting(en) kost €17,- per aansluiting. Het deblokkeren is gratis.

Wij streven ernaar uw verzoek voor het (de)blokkeren van uw opties, aansluiting of telefoonnummers binnen 1 werkdag te verwerken.
Zodra wij uw aanvraag hebben verwerkt, sturen wij u een bevestiging van uw aanvraag.
Vanaf het moment dat wij u een bevestiging hebben gestuurd is de blokkade van kracht of opgeheven, afhankelijk van uw aanvraag. U kunt vanaf dat moment wel/geen gebruik meer maken van de opties, aansluiting of telefoonnummers.


Snel en eenvoudig mobiele opties of servicenummers blokkeren

(De)blokkeringsverzoek indienen


Kies welke nummers of opties u wilt blokkeren

(De)blokkeren van 0900-servicenummers

0900-servicenummers blokkeren

Hiermee blokkeert u de mogelijkheid om met het mobiele nummer te bellen naar alle betaalde servicenummers. Dit is inclusief de nummers voor betaalde informatie en betaald amusement, erotisch amusement en chatrooms.

Mobiel internet in Nederland of buitenland (de)blokkeren

Mobiel internetten in Nederland of in het buitenland blokkeren

Hiermee blokkeert u de internetverbinding van een mobiel nummer in Nederland of in het buitenland. Let op: Dit is alleen mogelijk als u geen internetabonnement hebt afgesloten.

(De)blokkeren van 0906/0909 amusementsnummers

0906/0909-nummers blokkeren

Hiermee blokkeert u de mogelijkheid om met het mobiele nummer te bellen naar alle amusementsnummers met de reeksen 0909 + 0906 + 0800-0406 + 0800-41 + 0800-43 + 0800-46 + 0800-49. Deze nummers bestaan meestal uit betaald amusement, erotisch amusement en chatrooms.

(De)blokkeren van internationaal mobiel telefoneren

Internationaal mobiel telefoneren blokkeren

Hiermee blokkeert u de mogelijkheid om met het mobiele nummer te bellen in of naar het buitenland. Elke uitgaande oproep die begint met de internationale toegangscode ‘00’ wordt geblokkeerd.

Google Play aankopen wel/niet afrekenen met mobiele factuur

Google Play aankopen wel/niet op mobiele factuur afrekenen

Hiermee (de)blokkeert u de mogelijkheid om met het mobiele nummer in Google Play aankopen af te kunnen rekenen via uw mobiele factuur.

Gehele aansluiting blokkeren

Gehele aansluiting blokkeren

Hiermee blokkeert u het volledige gebruik van uw mobiele nummer. Let op: Neem in het geval van verlies of diefstal contact op met onze klantenservice via telefoonnummer 0800-0105. Uw mobiele nummer wordt dan per direct geblokkeerd. 

Veelgestelde vragen

Een blokkering in de mogelijkheden van uw mobiele aansluiting(en) kost €17,- per aansluiting. Het deblokkeren is gratis. Deze kosten worden op uw volgende factuur in rekening gebracht.

Neem in dat geval contact op met onze klantenservice. Uw mobiele nummer wordt dan per direct geblokkeerd.

Neem contact op
Als u servicenummers blokkeert kunt u geen gebruik meer maken van alle 0900-telefoonnummers - dus geen gebruik meer maken van OV reisinformatie (0900-9292) of de politie via 0900-8844. De politie is uiteraard wel te bereiken via het noodnummer 112.