Uitleg over uw zakelijke mobiele factuur


Wij begrijpen dat zakelijke facturen verwarrend kunnen zijn. Wij zetten voor u op een rijtje uit welke kosten de factuur van uw zakelijke mobiele abonnement is opgebouwd.

Op de maandelijkse factuur voor KPN Zakelijk Mobiel, brengen wij de volgende kosten in rekening:

 • De gebruikskosten van de afgelopen maand;
 • De abonnementskosten voor de aankomende maand;
 • Voor Zakelijk Mobiel Bundel (XL) en Zakelijk Mobiel Onbeperkt (XL): het tegoed voor de groepsbundel voor MB's en minuten.

  Wilt u uw persoonlijke gegevens wijzigen?

  U wijzigt eenvoudig online de gegevens van uw abonnement, bijvoorbeeld uw postadres, rekeningnummer en e-mailadres. 

  Gegevens wijzigen


  Hebt u KleinZakelijk Mobiel?

  Dan zien uw facturen er iets anders uit.

  Uw factuur begrijpen

  Wij leggen graag aan u uit hoe uw factuur is opgebouwd en uit welke kosten deze bestaat.  De factuurdatum is de datum waarop de factuur is opgemaakt. 

  Bovenaan uw factuur staan uw persoonlijke gegevens en uw factuurgegevens.  Het totaalbedrag van uw factuur is inclusief BTW.  Het totaalbedrag is de optelsom van:

  • kosten exclusief BTW
  • kosten BTW-heffing

  Bij 'Samenvatting' leggen wij u uit hoe het bedrag exclusief BTW is opgebouwd.  Hier ziet u de bedragen van de maandelijkse kosten voor Zakelijk Mobiel Flexibel en eventuele extra opties. Ook ziet u de totaalkosten van uw verbruik en eventuele de eenmalige kosten in geval van de eerste factuur.

  Bundel XL

  KPN verstuurt geen aparte factuur naar alle locaties: wanneer uw bedrijf meerdere vestigingen heeft ontvangt u van ons de verbruikskosten van alle vestigingen overzichtelijk op 1 factuur.  Onder 'Overzicht per aansluiting' kunt u per gebruikersgroep en mobiele gebruiker zien wat het verbruik is.

  Hier vindt u de kosten voor het abonnement en eventuele extra opties en de maand(en) waarover de kosten zijn berekend.

  Hier vindt u de posten voor verbruik en hoe vaak er bijvoorbeeld is gebeld naar mobiele nummers of nummers in het buitenland. Bij 'Volume' staat het aantal minuten dat is verbruikt of het aantal MB's. Ook kunt u hier zien hoeveel sms'jes er zijn verstuurd. Het totaal van de kosten vindt u rechtsonder.  Hier vindt u de kosten voor het abonnement van een tweede mobiele gebruikers in dezelfde gebruikersgroep. Net als voor de vorige mobiele verbruiker kunt u precies zien naar wat voor soort nummers is gebeld .hoeveel MB's zijn verbruikt en wat de kosten hiervoor zijn.

  Onderaan vindt u de totale kosten en de kosten die de gebruikersgroep samen heeft gemaakt. Deze kosten zijn exclusief BTW.

  Uit welke kosten bestaat uw eerste factuur?

  De eerste factuur lijkt op de maandelijkse factuur. Verschil is dat u de eerste maand ook de eenmalige kosten én twee keer (een deel van de) abonnementskosten betaalt. 

  Kosten die wij in rekening brengen op de eerste factuur: 

  • Eenmalige kosten. Bij 'Eenmalig' vindt u het bedrag voor de aansluitkosten en eventueel de kosten voor een toestel.
  • Abonnementskosten. U betaalt 1 keer een deel van de maandelijkse abonnementskosten vanaf de ingang van uw abonnement plus 1 keer de abonnementskosten 1 maand vooruit.

  Het totaalbedrag van de eerste factuur valt daardoor hoger uit. 

  Uit welke kosten bestaat uw laatste factuur?

  De laatste factuur bevat dezelfde onderdelen als de maandelijkse factuur. Het verschil is dat er geen extra abonnementskosten meer in rekening worden gebracht vanaf de opzegdatum. Ook worden de eventueel teveel betaalde abonnementskosten verrekend met de laatste verbruikskosten.

  Hebt u eerder uw contract opgezegd? Dan krijgt u te maken met een afkoopsom op de laatste factuur.

  Groepstegoed: MB's, belminuten en sms'jes delen

  Voor de abonnementen waarbij de ingekochte bundels gelijk zijn aan elkaar, kunnen de tegoeden onderling worden verrekend.

  Minder MB's verbruikt dan ingekocht?

  Hebt u minder MB's verbruikt dan ingekocht? Dan vermelden we het verschil per abonnement bij 'Naar groepstegoed'.

  Meer MB's verbruikt dan ingekocht?

  Hebt u meer MB's verbruikt dan ingekocht? Dan vermelden we het verschil per abonnement bij 'Naar boven bundel'. De specificatie kunt u vinden bij 'Verbruik'.

  Veelgestelde vragen

  Voor een verzekeringsproduct gelden verschillende btw-tarieven. Hierdoor is KPN verplicht om dit product per btw-tarief te splitsen. De bedragen van de verzekeringsproducten bij elkaar opgeteld zijn de abonnementskosten voor de betreffende verzekering.
  Payinfo staat voor betaalde (sms en internet) diensten, die u betaalt via uw mobiele telefoonfactuur. U kunt uw betalingen opzoeken en u afmelden via www.payinfo.nl. Op deze website kunt u ook aansluitingen voor deze diensten (de)blokkeren.

  Bij het bellen naar betaalnummers worden er kosten gemaakt voor het gesprek en voor het gebruik van de mobiele telefoon.

  Deze kosten heeft KPN gesplitst op de factuur:

  • 0900-nummers: de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon
  • 0900-diensten: de kosten van het gesprek

   

  Indien u onze internationale abonnementen hebt aangeschaft, dan worden deze alleen in rekening gebracht indien u hier gebruik van maakt. Als u er geen gebruik van hebt gemaakt, dan staan deze abonnement voor € 0,00 op de factuur.
  De bundels bestaan uit twee onderdelen, een gedeelte spraak (minuten) en een gedeelte data (MB’s). Bij de verrekeningen worden alle spraak/data tegoeden bij elkaar opgeteld. Ook wordt het totale verbruik bij elkaar opgeteld. Er worden alleen kosten in rekening gebracht indien er een hoger verbruik is, dan dat als groep is ingekocht. Hebt u minder bel- en internetdata verbruikt dan ingekocht? Dan vermelden we het verschil per abonnement bij 'Naar groepstegoed'. Hebt u meer bel- en internetdata verbruikt dan ingekocht? Dan vermelden we het verschil per abonnement bij 'Naar boven bundel'.

  Antwoord niet gevonden? Wij helpen u verder.

  Onze zakelijke klantenservice is 24/7 bereikbaar.

  Naar Zakelijk Contact