Uitleg factuur Zakelijk Mobiel Bundel (XL)


De Zakelijk Mobiel Bundel (XL) bestaat uit een groepsbundel voor de belminuten en sms'jes en een groepsbundel voor mobiel internet. Hebt u een vraag over de factuur? Op deze pagina leggen wij u aan de hand van een voorbeeldfactuur uit hoe de kosten worden verrekend op de eerste factuur.

Uw factuur begrijpen

Zoek het onderdeel van de factuur waarover u een vraag hebt en bekijk de voorbeeldfactuur en uitleg over hoe wij de kosten in rekening brengen op de eerste factuur.

1. Uw persoonlijke gegevens & factuurgegevens

De factuurdatum is de datum waarop de factuur is opgemaakt.

Let op! De factuurdatum is gewijzigd.

Bovenaan uw factuur staan uw persoonlijke gegevens en uw factuurgegevens. Wilt u uw persoonlijke gegevens wijzigen? Wijzig eenvoudig online de gegevens van uw abonnement, bijvoorbeeld uw postadres, rekeningnummer en e-mailadres. 

Gegevens wijzigen

2. Totaalbedrag

Het totaalbedrag van uw factuur is inclusief btw. Het totaalbedrag is de optelsom van:

  • kosten exclusief btw
  • kosten btw-heffing

Bij 'Samenvatting' leggen wij u uit hoe het bedrag exclusief btw is opgebouwd.

3. Samenvatting abonnementskosten

Hier ziet u de bedragen van de maandelijkse abonnementskosten. KPN verstuurt geen aparte factuur naar alle locaties: wanneer uw bedrijf meerdere vestigingen heeft ontvangt u van ons de verbruikskosten van alle vestigingen overzichtelijk op 1 factuur.

Groepstegoed: MB's, belminuten en sms'jes delen

Voor de abonnementen waarbij de ingekochte bundels gelijk zijn aan elkaar, kunnen de tegoeden onderling worden verrekend.

4. Groepsbundel Mobiel Internet uit vorige periode

In het voorbeeld is het groepstegoed uit de vorige periode 0 MB. Het niet mogelijk om het tegoed uit de voorgaande periode mee te nemen. Het overgebleven groepstegoed komt te vervallen.

Groepsbundel Mobiel Internet uit deze periode

Bij 'Groepstegoed berekening uit deze periode' staat het totaal van de ingekochte MB’s voor de aansluitingen die onderdeel zijn van deze groepsbundel berekening.

Het maandelijks tegoed per abonnementen in het voorbeeld is 500 MB. Hieronder een berekening van het groepstegoed:

Gebruikers Totaal verbruik Boven bundel Groepstegoed
Aansluiting 1 75 MB verbruik per maand Binnen bundel gebleven + 175 MB (250 ingekocht -75 verbruikt)
Aansluiting 2 325 verbruik per maand 75 MB boven bundel -75 MB (verbruikt uit groepstegoed)

5. Groepsbundel Mobiel Bellen en sms'en uit vorige periode

Het groepstegoed uit vorige periode is 0:00 minuten. Het is niet mogelijk het tegoed uit de voorgaande periode mee te nemen.

Groepsbundel Mobiel bellen uit deze periode

Dit is het totaal van de ingekochte minuten voor de aansluitingen die onderdeel zijn van de groepsbundel berekening.

Samen minder MB's en minuten verbruikt dan ingekocht?

Hebt u minder bel- en internetdata verbruikt dan ingekocht? Dan vermelden we het verschil per abonnement bij 'Naar groepstegoed'.

Samen meer MB's en minuten verbruikt dan ingekocht?

Hebt u meer bel- en internetdata verbruikt dan ingekocht? Dan vermelden we het verschil per abonnement bij 'Naar boven bundel'.

6. Overzicht per gebruikersgroep en aansluiting

Hier vindt u de berekening van het aantal ingekochte MB's en minuten per mobiele gebruiker. Hier geven wij aan of de MB’s en minuten verrekend kunnen worden met een andere aansluiting, of dat er meer is verbruikt dan is ingekocht.

7. Kosten voor verbruik boven bundel

Hier staan alle kosten voor verbruik die niet worden verrekend met de ingekochte tegoeden omdat deze niet in de bundel zit.

Blijven de kosten boven de bundel voor Zakelijk Mobiel Bundel (XL) hoog? Vraag dan een buitenlandbundel aan als aanvulling op uw abonnement(en).

Uw eerste factuur begrijpen

De eerste factuur lijkt op de maandelijkse factuur. Verschil is dat u de eerste maand ook de eenmalige kosten én twee keer (een deel van de) abonnementskosten betaalt. Kosten die wij in rekening brengen op de eerste factuur:

  • Eenmalige kosten. Het bedrag bij 'Eenmalig' vindt u het bedrag voor de aansluitkosten en eventueel de kosten voor een toestel.
  • Abonnementskosten. U betaalt 1 keer een deel van de maandelijkse abonnementskosten vanaf vanaf de ingang van uw abonnement plus 1 keer de abonnementskosten 1 maand vooruit.

Het totaalbedrag van de eerste factuur valt daardoor hoger uit.

8. Eenmalige kosten

Het bedrag bij 'Eenmalig' vindt u het bedrag voor de aansluitkosten en eventueel de kosten voor een toestel. Deze kosten worden slechts eenmaal berekend.

Tegoed in groepsbundel vanaf ingangsdatum

Het tegoed dat maandelijks wordt ingekocht is in de eerste maand van het abonnement naar rato berekend en als tegoed toegekend voor deze periode. Wilt u weten hoe het aantak MB's en minuten in de groepsbundel zijn berekend? Bekijk de uitleg voor een voorbeeldberekening.

Stel, uw abonnement in is ingegaan op 17 april voor een groepstegoed van 250 MB. Dan krijgt u de eerste maand een tegoed van 233,334 MB.

De berekening hiervoor is als volgt: 250 MB / 30 dagen (aantal dagen in de kalendermaand) = 8,33 MB per dag. Het abonnement kan in april 14 dagen worden verbruikt (17.04 - 30.04). Het tegoed is daarom 14 dagen x 8,33 MB = 116,667 MB per aansluiting. De groepsbundel bestaat uit 2 aansluitingen:  2x 116,667 MB geeft een groepstegoed voor deze periode van 233,334 MB.

Stel, uw abonnement in is ingegaan op 17 april voor een groepstegoed van 300 minuten per maand. Dan krijgt u de eerste maand een tegoed van 140 MB.

De berekening per aansluiting: 150 minuten / 30 dagen (aantal dagen in de kalendermaand) = 5 minuten per dag. Het abonnement kan in april 14 dagen worden verbruikt (17.04 - 30.04). Het tegoed is daarom 14 dagen x 5 minuten = 70 minuten per aansluiting. De groepsbundel bestaat uit twee aansluitingen: 2 x 70 minuten geeft een groepstegoed voor deze periode van 140 minuten.

Uw laatste factuur begrijpen

De laatste factuur bevat dezelfde onderdelen als de maandelijkse factuur. Het verschil is er geen extra abonnementskosten meer in rekening worden gebracht vanaf de opzegdatum en dat de eventueel teveel betaalde abonnementskosten worden verrekend met de laatste verbruikskosten.Hebt u eerder uw contract opgezegd? Dan krijgt u te maken met een afkoopsom op de laatste factuur.

9. Verrekening abonnementskosten laatste factuur

Het totaalbedrag is het bedrag dat u betaalt of terug krijgt nadat de kosten voor de laatste maand zijn berekend.

10. Samenvatting

Bij de samenvatting ziet u welk bedrag wij in mindering brengen. Dit bedrag verrekenen wij met de kosten voor verbruik. Samen vormt dit bedrag het totaalbedrag op uw laatste factuur.

Veelgestelde vragen

Contact opnemen met KPN

Livechat
Forum
Social
E-mail
Winkel
Bel ons