Factuur na wijziging


Om u te helpen uw factuur na een wijziging van uw abonnement te begrijpen, leggen we hier uit welke gegevens u op uw factuur na abonnementswijziging kunt vinden.

Vanaf de ingangsdatum van de abonnementswijziging rekent KPN op basis van het nieuwe abonnement. Abonnementskosten worden vooruit in rekening gebracht. Verbruikskosten worden achteraf gefactureerd. Daarom vindt u de abonnementskosten van de huidigen maand en de gebruikskosten van de vorige maand.

In onderstaand voorbeeld wijzigt de klant een Mobiel Zakelijk Flexibel abonnement naar een Mobiel Zakelijk Bundel. Hieronder ziet u de eerste factuur na deze abonnementswijziging.

Uitleg factuur na wijziging
Wijziging factuur

1. Adresgegevens

Bovenaan de factuur vindt u de naam, adres en postcode van het bedrijf dat het abonnement heeft afgesloten.

Als u deze gegevens wijzigt, zullen de gewijzigde gegevens op de volgende factuur verschijnen.

Wijzig gegevens

2. Factuurgegevens

Hier staan de gegevens van uw factuur, de belangrijkste zijn:

Klantnummer: uw klantnummer is uw unieke kenmerk. Houd dit bij de hand wanneer u contact opneemt met KPN.

Factuurdatum: de factuurdatum is de datum waarop de factuur is verzonden. De abonnementskosten worden vooruit in rekening gebracht. De verbruikskosten worden achteraf gefactureerd.

Factuurkenmerk: dit is de unieke code van deze factuur.

Rekeningnummer van KPN: hier kunt u het rekeningnummer van KPN vinden. Dit rekeningnummer kunt u gebruiken wanneer u een betalingsherinnering ontvangt.

factuur na wijziging

3. Totaalbedrag

Het totaalbedrag van uw factuur is inclusief btw. Het totaalbedrag is de optelsom van:

- kosten exclusief btw

- kosten btw-heffing

Samenvatting: de samenvatting biedt een overzicht van alle kosten die u de afgelopen maand heeft gemaakt. Dit totaalbedrag is exclusief btw. De vaste abonnementskosten worden 1 maand vooruit gefactureerd.

De klant is overgestapt naar de Zakelijk Mobiel Bundel die vermeld wordt op de factuur. De openstaande kosten van het vorige abonnement worden verrekend op deze factuur onder 'Verrekeningen'.

factuur na wijziging

4. Overzicht internet groepsbundel

Hier ziet u de bedragen van de maandelijkse abonnementskosten plus de nieuwe abonnementskosten na wijziging van uw internetbundel.

In dit voorbeeld is te zien dat het overzicht van de internet groepsbundel slechts de helft van de maandbundel vermeldt. Dit omdat de klant ook maar de helft van de betreffende maand een bundel had.

Het niet-gebruikte tegoed wordt toegevoegd aan het groepstegoed.

factuur na wijziging

5. Overzicht belbundel

Hier ziet u de bedragen van de maandelijkse abonnementskosten plus de nieuwe abonnementskosten na wijziging van uw internetbundel.

Net als bij de internetbundel geldt dat pas halverwege de maand de belbundel in is gegaan. Daarom wordt voor deze maand ook maar de helft van de bundel in rekening gebracht.

Minuten die niet gebruikt zijn, worden toegevoegd aan het groepstegoed.

factuur na wijziging

6. Overzicht per aansluiting

Onder 'Overzicht per aansluiting' kunt u per gebruikersgroep en mobiele gebruiker zien wat het verbruik is. Het overzicht geeft het volgende weer:

  • Abonnementskosten en eventuele extra opties en maand(en) waarover kosten worden berekend.
  • Posten voor verbruik en hoe vaak er bijvoorbeeld is gebeld naar mobiele nummers of nummers in het buitenland.
  • Aantal minuten en aantal MB's dat is verbruikt. Dit staat onder 'Volume'.
  • Aantal sms'jes dat is verstuurd.

In deze voorbeeldfactuur van mei worden de reeds betaalde abonnementskosten van april voor het Flexibel-abonnement gecrediteerd, namelijk van 15 april tot 30 april.

Omdat het abonnement is gewijzigd per 15 april moet er vanaf dat moment ook betaald worden voor het Zakelijke Mobiele Bundel-abonnement.

Tot slot wordt de hele maand mei gefactureerd. In totaal wordt er 1,5 maand gefactureerd voor de Zakelijke Mobiele Bundel-abonnement van in totaal € 52,50

factuur na wijziging

7. Overzicht tweede mobiele gebruiker

In het voorbeeld heeft de klant een tweede mobiele gebruiker in dezelfde gebruikersgroep van het abonnement zitten.

Net als voor de vorige mobiele verbruiker kunt u precies zien naar wat voor soort nummers is gebeld, hoeveel MB's zijn verbruikt en wat de kosten hiervoor zijn.

Onderaan vindt u de totale kosten en de kosten die de gebruikersgroep samen heeft gemaakt. Deze kosten zijn exclusief btw.

Veelgestelde vragen/situaties

U hebt van ons een factuur ontvangen. Het bedrag op de factuur komt niet overéén met uw verwachting. Hieronder staan een aantal oorzaken waardoor het bedrag op de factuur anders kan uitvallen dan verwacht.

Facturen kunnen de ene maand hoger of lager zijn dan de andere maand. De reden van de verschillende bedragen op de factuur verschilt per factuurtype.

Wanneer u recht heeft op een teruggave, verschilt het per situatie wanneer uw credtiering wordt uitbetaald of verrekend.

Er zijn twee situaties waarin het mogelijk is dat uw creditering verrekend wordt met uw factuur.

Wanneer u recht heeft op een teruggave, verschilt het per situatie wanneer uw credtiering wordt uitbetaald of verrekend.

Uw antwoord niet gevonden?

Onze Zakelijke Klantenservice is 24/7 bereikbaar

Naar Zakelijk Contact