Uitleg over de eerste factuur
Op de eerste factuur van uw mobiele abonnement, brengen wij de volgende kosten in rekening:

  • De abonnementskosten van de 1e maand én de 2e maand;
  • Eenmalige kosten, zoals aansluitkosten of de kosten voor een smartphone;
  • Gebruikskosten van de 1e maand en/of het tegoed voor de groepsbundel voor MB's en minuten. Start uw contract halverwege de maand? Dan ontvangt en betaalt u de helft van uw het groepstegoed voor belminuten en MB's.
Eerste factuur

Uw factuur begrijpen

Hebt u een vraag specifiek over uw mobiele abonnement? Kies uw abonnement en begrijp hoe de kosten zijn opgebouwd aan de hand van een voorbeeldfactuur en en vind het antwoord op uw vraag over de eerste factuur, maandelijkse factuur en slotfactuur.

Zakelijk Mobiel Flexibel

Voor mobiel bellen betaalt u per minuut en voor mobiel internet per MB.

Zakelijk Mobiel Bundel (XL)

Voor mobiel bellen heeft u een groepsbundel voor de belminuten en voor mobiel internet heeft u een groepsbundel voor de MB's.

Zakelijk Mobiel Onbeperkt (XL)

U kunt onbeperkt mobiel bellen binnen Nederland en u heeft een groepsbundel voor mobiel internet.

Veelgestelde vragen

Het tegoed in de eerste maand van uw abonnement wordt verrekend op basis van de ingangsdatum van uw abonnement. Bijvoorbeeld: uw abonnement start op 21 april. Wanneer de groepsbundel voor MB's 300 MB per kalendermaand is, ontvangt u op de eerste factuur derhalve een tegoed voor april van 100 MB. De berekening is als volgt: 300 MB / 30 dagen = 10 MB per dag De periode 21 april t/m 30 april bestaat uit 10 kalender dagen. 10 MB per dag x 10 dagen = 100 MB.

De abonnementskosten worden door KPN vooraf in rekening gebracht. In de eerste maand van het contract kan de lopende kalendermaand niet vooraf gefactureerd worden (de maand is immers al gestart). Deze kosten ziet u op uw factuur terug onder ‘Verrekeningen’.

Voorbeeld: Het abonnement wordt afgesloten op 21 april. Op de eerste factuur zijn de abonnementskosten van 21 april t/m 30 april samengevoegd onder de post verrekeningen. De abonnementskosten die vooraf in rekening worden gebracht in dit voorbeeld van 01 mei tot en met 31 mei staan bij de samenvatting.

Contact opnemen met KPN

Livechat
Forum
Social
E-mail
Winkel
Bel ons