Uitleg factuur na wijziging KPN ÉÉN


Hebt u onlangs uw abonnement van KPN ÉÉN afgeschaald of opgeschaald? Dan heeft dat gevolgen voor het bedrag op uw factuur. Of u de wijziging in de eerstvolgende maand of die daarop terugziet op uw factuur, is afhankelijk van het moment waarop u de wijziging aanvraagt.

Abonnementswijziging zichtbaar op de factuur

Is de wijziging van uw abonnement doorgevoerd voor de 7e van de maand? Dan ziet u de wijziging terug op de eerstvolgende factuur. Is de wijziging van uw abonnement aangevraagd en doorgevoerd na de 7e van de maand? Dan is de wijziging niet zichtbaar op de eerstvolgende factuur, maar op de daaropvolgende factuur. Eventuele extra kosten of vermindering van kosten wordt dan op de volgende factuur verrekend. Zo kunt u er gerust op zijn dat u nooit teveel betaalt.

KPN ÉÉN Insight: meer inzicht in de verbruikskosten

Wilt u meer inzichten in de verbruikskosten? Bekijk in KPN Insight uw persoonlijke dashboard met een specificatie van de kosten.

Inloggen KPN Insight

Uw factuur beter begrijpen

Bekijk de voorbeeldfactuur voor uitleg over hoe een wijziging in het abonnement zichtbaar wordt op uw factuur.

Factuur KPN ÉÉN

1. Uw persoonlijke gegevens

Bovenaan uw factuur staan uw persoonlijke gegevens en uw factuurgegevens. Wijzig eenvoudig online uw factuurgegevens, zoals uw postadres bij verhuizing, uw rekeningnummer en e-mailadres. Let op! Het is niet mogelijk om de naam van de geadresseerde te wijzigen, tenzij er sprake is van een contractovername.

Gegevens wijzigen
Factuur KPN ÉÉN

2. Factuurdatum

De factuurdatum is de datum waarop de factuur is opgemaakt. Wij versturen in de tweede week van de maand de facturen, op de 13e, 14e, of 15e van de maand.
Wijzigingen doorgegeven voor de 7e van de maand zijn zichtbaar op de eerstvolgende factuur. Aanpassingen in het abonnement doorgegeven na de 7e van de maand, zijn zichtbaar op de daaropvolgende factuur.

Een voorbeeld. Hebt u op 15 mei een wijziging aangevraagd? Dan gaat de wijziging per direct in, alleen is de verrekening niet zichtbaar op de volgende factuur maar de daaropvolgende factuur, in juli.

Tip! Wilt u dat uw wijziging zichtbaar is op de eerstvolgende factuur? Neem dan ruim voor de factuurdatum en voor de 7e van de maand contact op met onze klantenservice. Wij kunnen u laten weten per wanneer de wijziging zichtbaar is op uw factuur.

Factuur KPN ÉÉN

3. Totaalbedrag

Het totaalbedrag van uw factuur is inclusief BTW.  Het totaalbedrag is de optelsom van:

- kosten exclusief BTW

- kosten BTW-heffing

Bij 'samenvatting' leggen wij u uit hoe het bedrag exclusief BTW is opgebouwd.

Factuur KPN ÉÉN

4. Samenvatting

De samenvatting biedt een overzicht alle kosten die u de afgelopen maand heeft gemaakt. De abonnementskosten worden normaliter 1 maand vooruit gefactureerd. Na een wijziging kan deze periode afwijken.

5. Overzicht: specificatie bedrijfskosten

Hier ziet u de bedragen van de maandelijkse abonnementskosten plus de nieuw abonnementskosten na wijziging. In het voorbeeld heeft iemand extra diensten afgenomen. Deze zijn vanaf de ingangsdatum van de nieuwe diensten (4 mei) zichtbaar op de factuur.

Factuur KPN ÉÉN

6. Verbruik

In dit onderdeel kunt u zien welke extra kosten u betaalt voor (extra) gebruik. Wij helpen u graag met het in de hand houden van de verbruikskosten. Bekijk onze tarieven voor mobiel bellen en mobiel internet in het buitenland. Gaat u voor langere tijd naar het buitenland? Activeer dan een extra mobiele bundel.

Tarieven voor verbruik buiten de bundel

Verbruik Type bundel Tarief boven bundel
MB Onderweg bundel € 0,08 per MB
MB Onderweg Onbeperkt € 0,02 per MB
MB Overal profielen € 0,02 per MB
Bellen & SMS Onderweg Bundel € 0,08 per minuut/SMS

Let op! KPN verstuurt geen aparte factuur naar alle locaties. Wanneer uw bedrijf meerdere vestigingen heeft ontvangt u van ons de verbruikskosten van alle vestigingen overzichtelijk op 1 factuur.

7. Eenmalig

Bij het aangaan van de wijziging hebt u een overeenkomst getekend waarop ook de eenmalige kosten in kaart zijn gebracht. Zodra u akkoord bent met deze overeenkomst, ook wel protocol van oplevering, brengen wij de kosten hiervoor in rekening.

Is er sprake van meerwerk tijdens de installatie? Dan stemt de monteur deze kosten met u af. Pas bij akkoord worden de kosten in rekening gebracht.

Direct online regelen

Factuurgegevens wijzigen

Wilt u de gegevens op uw factuur wijzigen? Vul het formulier in voor het aanpassen van de volgende gegevens:

- Bedrijfsnaam (indien kvk niet wijzigt) 

- Contractantadres 

- Rekeningnummer en/of betaalwijze 

- Postadres factuur

Gegevens wijzigen

Facturen ontvangen via e-mail

U ontvangt maandelijks de factuur van uw clouddienst per e-mail. Hebt u geen factuur ontvangen en is het bedrag wel afgeschreven? Controleer dan uw spambox en controleer in uw contract of het door u opgegeven e-mailadres juist is. Staat e-mailadres onjuist in onze gegevens? Wijzig dan uw e-mailadres.

E-mailadres wijzigen

Niet eens met uw rekening?

Ontvangt u een rekening waar u het niet mee eens bent? Dan kunt u een bezwaar indienen. Uw vraag wordt per e-mail afgehandeld. Als er vragen zijn neemt een medewerker van onze klantenservice contact met u op.

Stel uw vraag

Veelgestelde vragen

U hebt van ons een factuur ontvangen. Het bedrag op de factuur komt niet overéén met uw verwachting. Hieronder staan een aantal oorzaken waardoor het bedrag op de factuur anders kan uitvallen dan verwacht.

Dit is helaas niet mogelijk. Wanneer uw bedrijf meerdere vestigingen hebt, ontvangt u van ons de verbruikskosten van alle vestigingen overzichtelijk op 1 factuur.

Wilt u de gegevens op uw factuur wijzigen? Vul het formulier in voor het aanpassen van de volgende gegevens:

- Bedrijfsnaam (indien kvk niet wijzigt) 
- Contractantadres 
- Rekeningnummer en/of betaalwijze 
- Postadres factuur

Gegevens wijzigen

Hebt u een nieuw zakelijk rekeningnummer en wilt u het rekeningnummer wijzigen? Vul het formulier in en wij maken de wijziging voor u in orde. 

Gegevens wijzigen

Antwoord niet gevonden? Wij helpen u graag.