Outlook instellen

Instructievideo Outlook instellen

In deze instructievideo staat Outlook instellen centaal. Klik op de video en bekijk hoe u Outlook 365 kunt instellen voor uw Kiosk mailboxen van Exchange Online.

Benodigheden voor Outlook instellen:

 • Uw e-mailadres
 • Wachtwoord van Outlook dat u van de beheerder heeft ontvangen

Kies bij stap 1 de versie van Outlook die u gebruikt. Elke versie werkt namelijk net even anders. Volg vervolgens de instructie en doorloop alle stappen in de video voor Outlook 365 instellen.


  Outlook instellen: deze e-mailinstellingen hebtt u nodig

  Wilt u Outlook Office 365 instellen voor Exchange Online Instap en Premium? Controleer dan ook of uw de juiste mailserver instellingen van Exchange Online hanteert. Deze instellingen zijn afhankelijk van het type mailbox dat u gebruikt.

  Instellingen Outlook instellen voor uw desktop:

  Wilt u ook optimaal gebruikersgemak ervaren? Dan raden wij u aan om ervoor te zorgen dat uw computer, tablet of mobiel voldoet aan de actuele systeemeisen en instellingen. Welke dit precies zijn, kunt u hieronder lezen. Een uitgebreidere uitleg staat in de handleiding voor gebruikers onderaan deze pagina.

  Inkomend
  Server (POP3) pop.outlook.com
  Poort 995
  Coderingsmethode SSL
  Gebruikersnaam Het e-mailadres dat u hebt aangemaakt
  Wachtwoord Het wachtwoord dat u hebt gekoppeld aan het e-mailadres
  Uitgaand
  Server (SMTP) smtp.outlook.com
  Poort 587
  Coderingsmethode TLS
  Verificatie SMTP-server Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist. Gebruik dezelfde inloggegevens als de server voor inkomende mail.
  Online
  Webmailadres http://mail.office365.com

  Outlook instellen voor Exchange Online Premium biedt meer opties dan wanneer u Outlook instelt voor Exchange Online Instap.


  De mailbox van Exchange Online Premium heeft naast de standaard mailmogelijkheden extra functionaliteit. Een van de opties is alle mappen synchroniseren tussen Outlook en de mailserver. Om gebruik te maken van deze mailbox functionaliteiten vult u alleen uw naam, e-mailadres en wachtwoord in. Alle gegevens worden nu automatisch gezocht en ingesteld. Dit kan een paar minuten duren.

  U kunt er ook voor kiezen om enkel gebruik te maken van de POP3/SMTP-instellingen zoals genoemd bij Exchange Online Instap (of Zakelijk Exchange Online Kiosk). U maakt dan geen volledig gebruik van de Exchange Online Premium (Zakelijk Exchange Online Standaard) functionaliteiten.

  Outlook instellen voor e-mail op uw mobiele apparaten

  Voor het instellen van e-mail op uw mobiele apparaten kunt u terecht bij de Office Support pagina. Daar leest u alles over Outlook instellen op uw smartphone of tablet.

  Webmail met Exchange Online

  Met Exchange Online hebt u ook toegang tot webmail. Met webmail opent u bijvoorbeeld uw zakelijke mail op een andere locatie dan uw kantoor of werk. U kunt inloggen met uw eigen e-mailadres en wachtwoord.

  Handleiding

  Handleiding voor gebruikers van Office 365

  Download de handleiding voor meer informatie over het gebruik van Office 365.

  Download de handleiding

  Handige tips

  Stel uw vraag op het forum

  Onze webcare medewerkers en andere forum leden helpen u graag verder. U vindt hier ook gerelateerde vragen en oplossingen van andere gebruikers.

  Office 365

  Wilt u het optimale halen uit Office 365? Volg het stappenplan 'Gebruikers toevoegen' en ga aan de slag met Office 365.

  Exchange Online

  Wilt u het optimale halen uit Exchange Online? Bekijk dan meer informatie voor het instellen en gebruiken van Exchange Online.