Uitleg internetfactuur

De meeste internetfacturen zijn volgens een standaard volgorde opgebouwd. Afhankelijk van uw dienst kan de opbouw van een factuur wat verschillen.

De eerste en laatste factuur wijken af van andere facturen omdat er eenmalige kosten in rekening worden gebracht.

Gegevens wijzigen

Elke maand ontvangt u uw factuur op het e-mailadres dat u hebt opgegeven bij het afsluiten van uw contract. Wilt u gegevens op uw factuur wijzigen, vul dan ons formulier in.

Hoe is mijn factuur opgebouwd?

Hier vindt u het factuuradres en de naam van de ontvanger.
De factuurdatum is de datum waarop de factuur is verzonden. Abonnementskosten worden vooruit in rekening gebracht. Verbruikskosten worden achteraf gefactureerd.
Het factuurkenmerk bestaat uit 2 delen. Het eerste deel is uw 9-cijferig klantnummer (eventueel voorafgegaan door nullen). Het tweede deel bestaat uit het 6-cijferig factuurnummer (eventueel voorafgegaan door nullen).

Het totaalbedrag van uw factuur is inclusief BTW. In het totaalbedrag zitten de volgende kosten:

  • Kosten exclusief BTW
  • Kosten BTW-heffing

Bij ‘samenvatting’ leest u hoe het bedrag exclusief BTW is opgebouwd.

KPN verstuurt geen aparte factuur naar alle locaties. Wanneer uw bedrijf meerdere vestigingen heeft ontvangt u van ons de verbruikskosten van alle vestigingen overzichtelijk op 1 factuur.
Dit zijn de maandelijkse kosten voor uw abonnement. Deze abonnementskosten worden 1 maand vooruit gefactureerd. Let op: eventuele kortingen zijn hier nog niet verrekend. Deze vindt u onder het kopje ‘Korting’.
Dit zijn extra kosten die bovenop de maandelijkse abonnementskosten komen. Deze verbruikskosten worden achteraf berekend.

Afwijkende kosten eerste factuur

  • Eenmalige kosten
  • Abonnementskosten

Het totaalbedrag van de eerste factuur valt hierdoor vaak hoger uit dan normaal.

Afwijkende kosten laatste factuur

  • Geen abonnementskosten vanaf de opzegdatum
  • Eventueel teveel betaalde abonnementskosten worden verrekend met de laatste verbruikskosten
  • Als u voortijdig uw contract hebt opgezegd ziet u een afkoopsom op uw laatste factuur staan

Hier zoeken andere klanten naar

Hebt u na het lezen van deze uitleg nog vragen over het bedrag op uw factuur? Neem dan contact op met onze Klantenservice, dan kijken wij direct met u mee.

KPN berekent een afkoopsom als u voor het einde van de contractdatum uw abonnement opzegt, overstapt naar een andere provider of intern overstapt naar een andere dienst. Voor het Ondernemerspakket wordt geen afkoopsom in rekening gebracht.

Hebt u nog vragen over uw afkoopsom? Bel dan met onze Klantenservice, dan kijken wij direct met u mee.

Onze Klantenservice helpt u graag verder..
Hebt u een abonnement of product opgezegd of bent u naar een andere provider overgestapt? Dan ontvangt u altijd een slotfactuur. Op de eindfactuur worden alle tegoeden en openstaande kosten verrekend.

TIP!

In MijnKPN kunt u zelf uw verbruikskosten inzien door een specificatie van uw factuur op te vragen. Kies uw product en log in op MijnKPN.

Antwoord niet gevonden? Wij helpen u graag.