Uitleg reguliere factuur


In het voorbeeld van de reguliere factuur van het Ondernemerspakket Internet en Bellen ziet u op overzichtelijke wijze waar u precies voor betaalt.

Direct online regelen

Factuurgegevens wijzigen

Wilt u de gegevens op uw factuur wijzigen? Vul het formulier in voor het aanpassen van de volgende gegevens:

- Bedrijfsnaam (indien kvk niet wijzigt)
- Contractantadres
- Rekeningnummer en/of betaalwijze
- Postadres factuur

Gegevens wijzigen

Uw facturen inzien via MijnKPN

Bekijk een overzicht van al uw facturen via MijnKPN. Log in met uw persoonlijke MijnKPN-account om uw facturen tot 1 jaar terug in te zien.

Inloggen MijnKPN

Uw factuur begrijpen

Hebt u een vraag over een onderdeel van uw factuur? Bekijk de voorbeeldfactuur en vind het antwoord op uw vraag in het uitklapmenu.

Voorbeeldfactuur

Factuur uitleg Ondernemerspakket

Uitleg over uw factuur

1. Adres

Hier staat het factuur adres en de naam van de ontvanger.

Uw klantnummer is uw unieke kenmerk. Houd dit bij de hand wanneer u contact opneemt met KPN.

De factuurdatum is de datum waarop de factuur is verzonden. De abonnementskosten worden vooruit in rekening gebracht. De verbruikskosten worden achteraf gefactureerd.

Tip! Wilt u een wijziging aanvragen? Vraag online een wijziging aan en doe dit ruim voor de factuurdatum. Dan kunnen wij tijdig de wijziging verwerken voor de eerstvolgende factuur.. Wanneer wij de wijziging net voor de factuurdatum ontvangen, zal de wijziging nog niet zichtbaar zijn op de eerstvolgende factuur.

Dit is de unieke code van deze factuur. Uw factuurkenmerk bestaat uit twee delen. Het eerste deel is uw 9-cijferig klantnummer eventueel voorafgegaan door voorloopnullen. Het tweede deel bestaat uit het 6-cijferige factuurnummer eventueel voorafgegaan door voorloopnullen. 

Hier kunt u het rekeningnummer van KPN vinden. Dit rekeningnummer kunt u gebruiken wanneer u een betalingsherinnering ontvangt.

Factuur uitleg ondernemerspakket


Het totaalbedrag van uw factuur is inclusief BTW. 

Het totaalbedrag is de optelsom van:

- kosten exclusief BTW

- kosten BTW-heffing

Bij'samenvatting' leggen wij u uit hoe het bedrag exclusief BTW is opgebouwd.

De samenvatting biedt een overzicht van alle kosten die u de afgelopen maand heeft gemaakt, kortom: het totaalbedrag exclusief BTW. Op blad 2 van uw factuur vindt u een overzicht van de kosten per locatie.
Factuur uitleg Ondernemerspakket

Per locatie ziet u de verbruikskosten van telefonie. Hier staat het adres vermeld waar het Ondernemerspakket fysiek is aangesloten en waar KPN Internet en Telefonie aan uw levert.

KPN verstuurt geen aparte factuur naar alle locaties: wanneer uw bedrijf meerdere vestigingen heeft ontvangt u van ons de verbruikskosten van alle vestigingen overzichtelijk op 1 factuur.

Onder 'Abonnement' vindt u de maandelijkse kosten voor uw abonnement. Deze vaste abonnementskosten worden 1 maand vooruit gefactureerd. 

Let op! Eventuele kortingen zijn hier nog niet verrekend. Kijk voor meer informatie hierover naar het onderdeel ‘Korting’.

Verbruikskosten zijn kosten die extra zijn gemaakt. Deze kosten komen bovenop de kosten die u maandelijks voor uw abonnement betaalt en worden achteraf verrekend. Dit gebeurt dus met terugwerkende kracht.

Let op! Hebt u gekozen voor Bel Onbeperkt Altijd, dan zorgen alleen de kosten voor servicenummers en internationaal bellen voor extra kosten.

Hebt u het abonnement afgesloten met korting? Bij onderdeel ‘Korting’ vindt u de verschillende soorten korting, die verrekend worden.

E-invoicing en verzamelfactuur

Automatisch uw facturen verwerken? E-invoicing is speciaal voor klanten met meer dan 50 facturen per maand. Vraag een offerte aan voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Dit is helaas niet mogelijk. Wanneer uw bedrijf meerdere vestigingen hebt, ontvangt u van ons de verbruikskosten van alle vestigingen overzichtelijk op 1 factuur.

Verbruikskosten zijn kosten die extra zijn gemaakt. Deze kosten komen bovenop de kosten die u maandelijks voor uw abonnement betaalt en worden achteraf verrekend. Dit gebeurt dus met terugwerkende kracht.

Tips voor het terugdringen van verbruikskosten

  • Hebt u gekozen voor Bel Onbeperkt Altijd? Dan zijn de extra kosten mogelijk ontstaan door servicenummers en internationaal bellen
Neem contact op met de klantenservice, wij helpen u graag verder.

Wilt u de gegevens op uw factuur wijzigen? Vul het formulier in voor het aanpassen van de volgende gegevens:

- Bedrijfsnaam (indien kvk niet wijzigt)
- Contractantadres
- Rekeningnummer en/of betaalwijze
- Postadres factuur

Gegevens wijzigen


Wilt u een factuuradres van een locatie of vestiging wijzigen? Neem hiervoor contact op met de klantenservice.


  • In uw mailbox. Maandelijks ontvangt u via een elektronische e-mail de factuur. Hebt u geen factuur ontvangen? Controleer of wijzig uw e-mailadres
  • In MijnKPN. Elke maand kunt u uw factuur downloaden in uw persoonlijke omgeving van MijnKPN Ondernemerspakket Internet en Bellen.
Inloggen MijnKPN


Hebt u een nieuw zakelijk rekeningnummer en wilt u het rekeningnummer wijzigen? Vul het formulier in en wij maken de wijziging voor u in orde.

Gegevens wijzigen

Mogelijke oorzaken:

  • De factuur die u wilt raadplegen is ouder dan 15 maanden
  • Als er sprake is van een storing op MijnKPN, dan wordt dit vermeld op de MijnKPN inlogpagina. Bekijk ook actuele storingen en gepland onderhoud op uw adres. KPN zal de storing zo spoedig mogelijk oplossen

Bekijk hier alle oorzaken en wat u kunt doen om het op te lossen.

Antwoord niet gevonden? Wij helpen u graag.