Uitleg eerste factuur


In het voorbeeld van de eerste factuur van het Ondernemerspakket Internet en Bellen ziet u op overzichtelijke wijze waar u precies voor betaalt.

Uw factuur begrijpen

Hebt u een vraag over een onderdeel van uw factuur? Bekijk de voorbeeldfactuur en vind het antwoord op uw vraag in het uitklapmenu.

Voorbeeldfactuur

Uitleg over uw factuur Uitleg over uw factuur Uitleg over uw factuur

Uitleg over uw factuur

Hier staat het factuur adres en de naam van de ontvanger.
Uw klantnummer is uw unieke kenmerk.

De factuurdatum is de datum waarop de factuur is verzonden. De abonnementskosten worden vooruit in rekening gebracht. De verbruikskosten worden achteraf gefactureerd.

Tip! Vraag ruim voor de factuurdatum een wijziging aan. Dan kunnen we deze nog op tijd verwerken voor de eerstvolgende factuur. Wanneer wij de wijziging net voor de factuurdatum ontvangen, zal de wijziging op de eerstvolgende factuur worden verwerkt.

Het factuurkenmerk is de unieke code van deze factuur.

Het factuurkenmerk bestaat uit twee delen:

1. Het eerste deel is uw 9-cijferig klantnummer eventueel voorafgegaan door voorloopnullen

2. Het tweede deel bestaat uit het 6-cijferige factuurnummer eventueel voorafgegaan door voorloopnullen

Hier kunt u het rekeningnummer van KPN vinden. Dit rekeningnummer kunt u gebruiken wanneer u een betalingsherinnering ontvangt.

Het totaalbedrag van uw factuur is inclusief BTW. 

Het totaalbedrag is de optelsom van:

- kosten exclusief BTW

- kosten BTW-heffing

Bij 'samenvatting' leggen wij u uit hoe het bedrag exclusief BTW is opgebouwd.

De samenvatting biedt een overzicht van alle kosten die u de afgelopen maand heeft gemaakt, kortom: het totaalbedrag exclusief BTW. Op blad 2 van uw factuur vindt u een overzicht van de kosten per locatie.

Per locatie ziet u de verbruikskosten van telefonie. Hier staat het adres vermeld waar het Ondernemerspakket fysiek is aangesloten en waar KPN Internet en Telefonie aan uw levert.

KPN verstuurt geen aparte factuur naar alle locaties: wanneer uw bedrijf meerdere vestigingen heeft ontvangt u van ons de verbruikskosten van alle vestigingen overzichtelijk op 1 factuur.

Bij abonnement vindt u de maandelijkse kosten voor uw abonnement.

Let op! Deze vaste abonnementskosten worden 1 maand vooruit gefactureerd. Op uw eerste factuur vindt u daarom de abonnementskosten voor meerdere maanden, berekend vanaf de aansluitdatum.

Is uw Ondernemerspakket Internet en Bellen pas later in de maand aangesloten? Dan factureren we de abonnementskosten vanaf de aansluitdag.
Verbruikskosten zijn kosten die extra zijn gemaakt. Deze kosten komen bovenop de kosten die u maandelijks voor uw abonnement betaalt.

Hebt u gekozen voor BelOnbeperkt? Dan betaalt u enkel extra voor het bellen naar servicenummers en internationale nummers.
Hier vindt u eenmalige kosten. Deze kosten zijn geen onderdeel van uw abonnement en worden alleen deze maand berekend.

Voorbeeld van eenmalige kosten:
- Aanlegkosten (bv. de kosten voor graafwerkzaamheden)
- Aansluitkosten
- Kosten voor de geleverde apparatuur
- Installatiekosten

De monteur stemt de extra kosten met u af.

Voorbeelden van meerwerk:

- Bevestigen van extra kabels

- Laswerkzaamheden

Onder het kopje ‘Korting’ vindt u de verschillende soorten korting, die verrekend worden. In het factuurvoorbeeld ziet u dat de installatie van het Comfort standaard pakket t.w.v. 200 euro en de 6 maanden korting van 10 euro op uw abonnement (60 euro in totaal, zie ‘Eenmalig’) hier weer wordt afgetrokken van het totaalbedrag. Hierboven ziet u dit terug onder de items ‘Korting Ondernemerspakket installatie’ t.w.v. -101,00 euro en ‘6 maanden 10 Euro en extra installatie korting’ t.w.v. -159,00 euro. In totaal 260 euro die worden afgetrokken van het totale factuurbedrag.

Naast korting op uw abonnement verrekent KPN in de eerste factuur ook de aansluitkosten. Onder het kopje ‘Eenmalig’ worden deze met 75 euro in rekening gebracht en onder het ‘Korting’ wordt het bedrag van 75 euro wederom afgetrokken van het totaalbedrag van de factuur.

Tenslotte vindt u tweemaal de onderdelen ‘Korting Ondernemerspakket Standaard’, t.w.v. -20,00 euro en -5,33 euro. Dit is de standaard korting - berekend vanaf de aansluitdatum - die u ontvangt op uw abonnement.

Veelgestelde vragen

De eerste maand verrekenen we alle korting. Dat betekent dat u vanaf de tweede maand geen korting meer terugvindt op uw factuur.

Vul het online formulier in voor het aanpassen uw rekeningnummer of één van de volgende gegevens:

- Bedrijfsnaam (indien kvk niet wijzigt) 
- Contractantadres 
- Betaalwijze 
- Postadres factuur

Gegevens wijzigen

Tijdens de installatie stemt de monteur eventuele extra kosten voor meerwerk met u af.


Voorbeelden van kosten voor meerwerk:

- Bevestigen van extra kabels

- Laswerkzaamheden


Bent u het niet eens met de berekende kosten voor meerwerk op uw factuur? Neem dan contact op met de klantenservice via telefoonnummer 0800-0410.

Om uw facturen voortaan per e-mail te ontvangen hebben wij uw juiste e-mailadres nodig. Geef daarom uw huidige e-mailadres op dit formulier . Om uw e-mailadres op te geven, hebt u een persoonlijke code nodig. Deze code staat vermeld op uw factuur.

Eerste factuur niet ontvangen


Wij stappen voor steeds meer producten over op het gebruik van digitale facturen. Dit betekent dat u uw facturen niet meer per post ontvangt, maar per e-mail. Wilt u uw voorkeur instellen voor het ontvangen van uw factuur per e-mail? Lees dan alles over het ontvangen van een digitale factuur.

Dit is helaas niet mogelijk. Wanneer uw bedrijf meerdere vestigingen hebt, ontvangt u van ons de verbruikskosten van alle vestigingen overzichtelijk op 1 factuur.
Hebt u gekozen voor de optie Telefoon Comfort? Dan heeft u van ons 2 telefoonnummers gekregen. Daarvoor betaalt u maandelijkse kosten.
Wilt u een wijziging aanbrengen in uw abonnement? Neem dan contact op met de klantenservice.

Antwoord niet gevonden?

Telefonisch contact opnemenWilt u liever telefonisch worden geholpen? Neem dan telefonisch contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Facturen inzien in MijnKPN

Bekijk een overzicht van al uw facturen via MijnKPN. Log in met uw persoonlijke MijnKPN-account om uw facturen tot 1 jaar terug in te zien.

Inloggen MijnKPN
Ondernemerspakket Internet en Bellen