Uw Zakelijke VPN factuur vernieuwd

We maken uw factuur graag zo overzichtelijk mogelijk en daarom voeren wij met ingang van 1 februari 2019 een aantal wijzigingen door. Op deze pagina leest u wat er voor u verandert.


VPN factuur 1

Hoe is uw nieuwe factuur opgebouwd?

Graag bieden we u een herkenbare opbouw met een aantrekkelijke vormgeving en daarom is de opmaak van uw factuur vernieuwd. Deze huisstijl wordt gebruikt voor alle KPN facturen, zo herkent u direct een KPN factuur.

1. Adresgegevens
Hier vindt u het factuuradres en de naam van de ontvanger.

2. Factuurdatum
De factuurdatum is de datum waarop de factuur is verzonden. Abonnementskosten worden 1 maand vooruit in rekening gebracht.

3. Factuurkenmerk
Het factuurkenmerk is de unieke code van deze factuur.

4. Totaal
Het totaalbedrag van uw factuur is inclusief btw.

5. Samenvatting
In de samenvatting ziet u welke diensten u bij ons afneemt. De bedragen zijn exclusief btw.

VPN factuur 2

6. Overzicht
Hier ziet u de bedragen van de reguliere kosten van uw product, eenmalige kosten en eventuele kortingen.

KPN stopt met acceptgiro

KPN stopt met het versturen van facturen met acceptgirokaarten. Dat komt doordat KPN met oog op het milieu steeds minder papier wil versturen. U kunt zelf uw betaling overmaken of een automatische incasso instellen.

Betalingen zelf overmaken
Liever uw betalingen zelf overmaken? Dan hoeft u niks aan ons door te geven. U maakt dan zelf iedere maand handmatig uw betaling over.

Automatische incasso instellen
Voor het instellen van een automatische incasso hebben wij uw bankrekeningnummer en goedkeuring nodig. U regelt een automatische incasso eenvoudig via onze website.

Met de bovenstaande link opent u ons webformulier. In het webformulier volgt u de onderstaande stappen om uw automatische incasso in te stellen.

  1. Kies ‘Anders’ als product
  2. Voer de factuurnaam in, bijvoorbeeld: Access & Connectivity
  3. Vul het factuurkenmerk in en klik op volgende
  4. Kies voor Betaalwijze en stel uw automatisch incasso in


Factuur voortaan via e-mail

Bij KPN ondernemen we zo milieubewust mogelijk. Daarom versturen we steeds minder papier. Bij voorkeur sturen we ook uw factuur via e-mail en daarom ontvangen wij graag uw e-mailadres. In het webformulier kiest u eerst voor 'Anders' als product voordat u verder gaat.

U krijgt een nieuw klantnummer

Met uw nieuwe factuur hebt u een ander klantnummer gekregen en komt uw oude klantnummer te vervallen. Ons vervangende factureringssysteem genereert uw nieuwe nummer. Hebt u een vraag over uw dienst? Houd dan uw klantnummer bij de hand.

Meer informatie

U hoeft geen wijziging aan te brengen aan de administratie van uw betalingen, het bankrekeningnummer van KPN blijft namelijk gelijk.
Voor het inzien van uw factuurdetails blijft u inloggen in Serviscope zoals u dat gewend bent. Hebt u Serviscope nog nooit gebruikt? Uw accountmanager helpt u graag verder.
We wijzigen uitsluitend de opmaak en verzendwijze van uw factuur. Uw product blijft hetzelfde.

Hebt u nog vragen?

Bel 0800-0403, onze zakelijke klantenservice is 24/7 gratis bereikbaar.

Hebt u een accountmanager bij KPN?
Bel 0800-1576, gevolgd door uw klantspecifieke pincode.