OfficeDrive

Handleidingen

Op zoek naar een handleiding van OfficeDrive? We hebben alle handleidingen voor u op een rijtje gezet:

Dienstbeschrijving OfficeDrive

Handleiding OfficeDrive

Handleiding OfficeDrive Zelfservice

Veelgestelde vragen over OfficeDrive

Hebt u een vraag over de functionaliteiten van OfficeDrive? Bekijk onze top 3 van veelgestelde vragen en wellicht helpen deze u op weg.

Ga in OfficeDrive naar 'Gebruikers', open het tabblad 'groepen' en klik op 'nieuwe groep'.

Er zijn twee manieren om bestanden in gebruik te nemen in OfficeDrive:

  1. Nieuwe bestanden kunnen direct aangemaakt worden in OfficeDrive, via de knop 'Nieuw Document'. Uw lokale schijf komt hier niet aan te pas.
  2. Bestaande bestanden moeten 1 keer worden geüpload. Daarvoor moeten ze op de computer beschikbaar zijn, en dus opgeslagen zijn. Vanaf dat moment komen alle versies van het document direct van en naar de server, zonder tussenkomst van lokale opslag.

Als het bestand niet opgeslagen kan worden, kan dat verschillende oorzaken hebben. Onderstaande tips kunt u hierbij in acht nemen:

  1. Controleer de rechten van de gebruiker die het document probeert op te slaan in OfficeDrive. Hij of zij mist misschien de rechten om dit te doen. Opslaan kan alleen met rechten van 'bewerken' of 'admin'.
  2. Controleer of er genoeg schijfruimte is voor het nieuwe bestand of de nieuwe versie.
  3. Controleer of de gebruiker een quotum heeft ingesteld; admin gebruikers kunnen quotums instellen zodat gebruikers maar beperkte schijfruimte tot hun beschikking hebben.