Facturen Clouddiensten

Bent u benieuwd hoe de kosten op uw Cloudfactuur zijn opgebouwd? Wij helpen u graag.

Facturen via e-mail

U ontvangt maandelijks een factuur van uw Clouddienst in uw e-mail. Hebt u geen factuur ontvangen, dan kan het zijn dat deze in uw spambox terecht is gekomen. Kunt u de factuur daar ook niet vinden? Wijzig dan uw e-mailadres om uw facturen toegestuurd te krijgen.

E-mailadres wijzigen

Let op! Het is voor Clouddiensten nog niet mogelijk om voorgaande facturen te raadplegen via MijnKPN.

Hoe is mijn factuur opgebouwd?

U ontvangt maandelijks de factuur van uw Clouddiensten per e-mail. Als u verschillende Clouddiensten afneemt, bijvoorbeeld Back-Up Online, One Drive en Webhosting, dan vindt u deze terug op één overzichtelijke factuur.

Bovenaan de factuur vindt u de naam, adres en postcode van uw bedrijf.

Hier staan de gegevens van uw factuur voor Clouddiensten, de belangrijkste zijn:

Klantnummer: Uw klantnummer is uw unieke kenmerk. Houd dit bij de hand wanneer u contact opneemt met KPN.

Factuurdatum: De factuurdatum is de datum waarop de factuur is verzonden. De abonnementskosten worden vooruit in rekening gebracht. De verbruikskosten worden achteraf gefactureerd.

Factuurkenmerk: Dit is de unieke code van deze factuur.

Rekeningnummer van KPN: Hier kunt u het rekeningnummer van KPN vinden. Dit rekeningnummer kunt u gebruiken wanneer u een betalingsherinnering ontvangt.

Het totaalbedrag van uw factuur is inclusief btw. Het totaalbedrag is de optelsom van:

- kosten exclusief btw

- kosten btw-heffing

Samenvatting: De samenvatting biedt een overzicht van alle kosten die u de afgelopen maand heeft gemaakt met uw Clouddiensten, kortom: het totaalbedrag exclusief btw. Deze vaste abonnementskosten worden 1 maand vooruit gefactureerd.

Per vestiging ziet u hier de bedragen van de maandelijkse abonnementskosten, gebruikskosten en eventuele eenmalige kosten.

KPN verstuurt geen aparte factuur naar alle locaties: wanneer uw bedrijf meerdere vestigingen heeft ontvangt u van ons de verbruikskosten van alle vestigingen overzichtelijk op 1 factuur.

Zelf wijzigingen doorgeven

Wat kunt u snel zelf regelen?

  • Digitale factuur
  • Bankrekeningnummer
  • Betaalwijze
  • Postadres
  • E-mailadres

Hier zochten andere klanten ook naar

Wanneer u een Clouddienst afneemt brengen wij pas kosten in rekening vanaf de startdatum van uw contract. Zegt u een Clouddienst op, dan brengen wij ook alleen de kosten in rekening tot het moment van opzegging. Zo betaalt u alleen voor wat u hebt afgenomen en voor de exacte periode dat u van onze dienst gebruik hebt gemaakt. Hebt u toch nog vragen? Bij onze Zakelijke Klantenservice helpen we u graag verder.

Wanneer wij de wijziging net voor de factuurdatum ontvangen, zal de wijziging pas op de volgende factuur worden verwerkt. Vraag daarom altijd ruim voor de factuurdatum een wijziging aan zodat deze op tijd verwerkt is voor de eerstvolgende factuur.
  • In uw mailbox. Maandelijks ontvangt u via een elektronische e-mail de factuur. Hebt u geen factuur ontvangen? Controleer of wijzig uw e-mailadres

 

Het is helaas niet mogelijk uw facturen te raadplegen via MijnKPN. U ontvangt maandelijks de factuur van uw Cloud-dienst per e-mail. 

U ontvangt een betalingsherinnering omdat de betalingstermijn van uw factuur verstreken is. 

Hebt u een factuur ontvangen waarvan u denkt dat deze onterecht is? Lees wat u kunt doen.