Facturen Cloud-diensten

Uw factuur begrijpen

U ontvangt maandelijks de factuur van uw Cloud-diensten per e-mail. Als u verschillende Cloud-diensten afneemt, bijvoorbeeld Back-Up Online, One Drive en Webhosting, dan vindt u deze terug op één overzichtelijke factuur. Hebt u een vraag over een onderdeel van uw factuur? Bekijk de voorbeeldfactuur en vind het antwoord op uw vraag in het uitklapmenu.

Uitleg factuur Cloud

1. Adresgegevens

Bovenaan de factuur vindt u de naam, adres en postcode van uw bedrijf.

Wijzig gegevens
Uitleg factuur Cloud

2. Factuurgegevens

Hier staan de gegevens van uw factuur voor Cloud-diensten, de belangrijkste zijn:

Klantnummer: Uw klantnummer is uw unieke kenmerk. Houd dit bij de hand wanneer u contact opneemt met KPN.

Factuurdatum: De factuurdatum is de datum waarop de factuur is verzonden. De abonnementskosten worden vooruit in rekening gebracht. De verbruikskosten worden achteraf gefactureerd.

Factuurkenmerk: Dit is de unieke code van deze factuur.

Rekeningnummer van KPN: Hier kunt u het rekeningnummer van KPN vinden. Dit rekeningnummer kunt u gebruiken wanneer u een betalingsherinnering ontvangt.

Uitleg factuur Cloud

3. Totaalbedrag

Het totaalbedrag van uw factuur is inclusief btw. 

Het totaalbedrag is de optelsom van:

- kosten exclusief btw

- kosten btw-heffing

Samenvatting: De samenvatting biedt een overzicht van alle kosten die u de afgelopen maand heeft gemaakt met uw Cloud-diensten, kortom: het totaalbedrag exclusief btw. Deze vaste abonnementskosten worden 1 maand vooruit gefactureerd.

Uitleg factuur Cloud

4. Overzicht per locatie

Per vestiging ziet u hier de bedragen van de maandelijkse abonnementskosten, gebruikskosten en eventuele eenmalige kosten.

Zo ziet u in het voorbeeld de kosten voor Back-up Online abonnement en een Internet Veiligheidspakket.

KPN verstuurt geen aparte factuur naar alle locaties: wanneer uw bedrijf meerdere vestigingen heeft ontvangt u van ons de verbruikskosten van alle vestigingen overzichtelijk op 1 factuur.

Direct online regelen

Hebt u een specifieke vraag over (één van) uw Cloud-facturen? Dan kunt u via ons formulier contact opnemen met onze Klantenservice.

Factuurgegevens wijzigen

Wilt u de gegevens op defactuur van uw Cloud-diensten wijzigen? Met het formulier kunt u de volgende gegevens aanpassen:

- Bedrijfsnaam (indien uw KvK-inschrijving niet wijzigt) 
- Contractantadres 
- Rekeningnummer en/of betaalwijze 
- Postadres factuur

Facturen via e-mail

Hebt u geen factuur ontvangen en is het bedrag wel afgeschreven? Controleer dan uw spambox en controleer of het door u opgegeven e-mailadres juist is.

Klopt uw e-mailadres niet? Wijzig dan uw e-mailadres.

Let op! Het is voor Cloud-diensten nog niet mogelijk om voorgaande facturen te raadplegen via MijnKPN.

Veelgestelde vragen

U hebt van ons een factuur ontvangen. Het bedrag op de factuur komt niet overéén met uw verwachting. Lees nu wat de oorzaak kan zijn.

Software Online heet vanaf nu ‘Cloud’. U krijgt voortaan een factuur met een ander uiterlijk, maar u betaalt nog steeds voor hetzelfde abonnement.

Wanneer wij de wijziging net voor de factuurdatum ontvangen, zal de wijziging pas op de volgende factuur worden verwerkt. Vraag daarom altijd ruim voor de factuurdatum een wijziging aan zodat deze op tijd verwerkt is voor de eerstvolgende factuur.
Dit is helaas niet mogelijk. Wanneer uw bedrijf meerdere vestigingen heeft, ontvangt u van ons de verbruikskosten van alle vestigingen overzichtelijk op 1 factuur.
  • In uw mailbox. Maandelijks ontvangt u via een elektronische e-mail de factuur. Hebt u geen factuur ontvangen? Controleer of wijzig uw e-mailadres

 

Het is helaas niet mogelijk uw facturen te raadplegen via MijnKPN. U ontvangt maandelijks de factuur van uw Cloud-dienst per e-mail. 

U ontvangt een betalingsherinnering omdat de betalingstermijn van uw factuur verstreken is. 

Hebt u een factuur ontvangen waarvan u denkt dat deze onterecht is? Lees wat u kunt doen.

Antwoord niet gevonden? Wij helpen u graag.