Domeinnaam doorverwijzen

Wij raden u aan uw domeinnaam zo snel mogelijk door te verwijzen naar uw bedrijfswebsite. Lees nu hoe u dit eenvoudig zelf kunt doen.

Domeinnaam doorverwijzen in 5 stappen

 • Bij aanschaf van domeinnaam ontvangt u de login-gegevens voor uw online omgeving Zelfservice Cloud. Deze inloggegevens ontvangt u van ons per e-mail na uw bestelling.
 • U ontvangt vervolgens kort daarna ook per e-mail de bevestiging van de registratie van uw domeinnaam.
 • Hebt u een domeinnaam met een algemene extensie bijvoorbeeld .com, .net. .biz? Dan is het nodig om binnen 2 weken deze domeinnaam te verifiëren.
 • U ontvangt op de dag van de registratie van uw domeinnaam een e-mail met als onderwerp 'Valideer uw domeinnaam zo snel mogelijk'.
 • Open deze e-mail en klik op de link om uw domeinnaam te verifiëren

Let op! Hebt u een domeinextenties die eindigd met een landencode zoals .nl, .be, .eu, .de? Dan is verificatie niet nodig. U ontvangt dan u geen verificatiemail en kunt deze stap overslaan.

 • Wilt u uw domeinnaam doorverwijzen naar uw bedrijfswebsite? Dat kunt u doen met uw beheeraccount in de Zelfservice Cloud omgeving.
 • Log nu in met de gegevens die u per e-mail heeft ontvangen
 • Selecteer bij ‘Abonnement’ binnen Zelfservice Cloud de domeinnaam waaronder u Domeinnaam Online afneemt. Hebt u meerdere domeinnamen of andere diensten? Let er dan op dat u het juiste domein selecteert. In veel gevallen staat dit automatisch goed. U hoeft dan niets te doen.

  Op de Homepage van Zelfservice Cloud kiest u voor ‘Uw domeinen’.

  Domeinnaam doorverwijzen

  U ziet nu het scherm met uw domeinen. Selecteer het juiste domein door op die domeinnaam te klikken.

  Domeinnaam doorverwijzen

  U bent nu in het overzichtsscherm van het door u gekozen domein. Ga door naar stap 5.

  Domeinnaam doorverwijzen

Standaard wordt uw domeinnaam doorverwezen naar een standaar KPN pagina.

Domeinnaam Online

U kunt nu kiezen uit 4 mogelijkheden:

Domeinnaam Online

De twee meest gebruikte opties zijn de volgende opties:

Frame forwarding

Als u kiest voor Frame forwarding dan verwijst uw domeinnaam naar een andere domeinnaam. U ziet echter niet het adres van de andere domeinnaam in de adresbalk van uw browser, maar uw eigen domeinnaam.

Standaard forwarding

Ook bij Standaard forwarding laat u uw domeinnaam doorverwijzen naar een ander domeinnaam. In tegenstelling tot Frame forwarding ziet u vervolgens niet uw domeinnaam 7 van 28 in de adresbalk van uw internetbrowser, maar de domeinnaam waarnaartoe u uw domeinnaam hebt doorverwezen.

 • Kiest u voor één van deze twee opties? Vul dan de gewenste url in waar uw domein naar moet doorverwijzen en klik op ‘volgende’.
  • U heeft uw instellingen succesvol aangepast. Uw nieuwe domeinnaam verwijst nu door naar uw bedrijfswebsite.
Domeinnaam instellen
 • U heeft uw instellingen succesvol aangepast. Uw nieuwe domeinnaam verwijst nu door naar uw bedrijfswebsite.

Hebt u nog geen website om naar door te verwijzen?

Tip: sluit dan een abonnement af voor Webhosting Online, een dienst waarmee u zelf een website kunt maken. Log nu in op uw persoonlijke omgeving van Zelfservice Cloud en bestel Webhosting Online in de online winkel.

Zelfservice Cloud: online uw abonnement beheren

Regel snel en eenvoudig via Zelfservice Cloud de volgende zaken:

 • Doorverwijzen van de domeinnaam
 • Aanmaken van subdomeinen
 • Domeinnaam koppelen aan Office 365, Exchange Online en Webhosting Online

Log nu in op Zelfservice Cloud met de inloggegevens die u van ons per e-mail heeft ontvangen. Bent u uw wachtwoord vergeten? Kies dan voor 'Wachtwoord vergeten'.

Handleidingen

Domeinnaam Online

Bekijk nu meer informatie voor het installeren en gebruiken van Domeinnaam Online.

Download de handleiding

Productbeschrijving Domeinnaam Online

Download de productbeschrijving en lees meer over de varianten en toepassingen van Domeinnaam Online.

Download de handleiding

Domeinnaam uitbreiden met Webhosting Online

Heeft uw bedrijf nog geen website? Neem dan Webhosting Online. Uw website wordt razendsnel gehost vanuit de Nederlandse datacenters van KPN. Download de handleiding voor meer informatie.

Download de handleiding

Handige tips

DNS-records aanmaken

Domeinnaam Online is ideaal wanneer u een eigen Web- en/of Mailserver beheert, maar geen eigen DNS-server wilt hebben. Wilt u zelf DNS-records aanmaken die naar uw eigen server verwijzen? Dit kunt u zelf instellen in uw persoonlijke omgeving Zelfservice Cloud.

Cloud-afkortingen uitgelegd

Domeinnamen, DNS records, besturingssystemen,  het klinkt allemaal zo ingewikkeld en het zou zo fijn zijn als al die benamingen eens simpel uitgelegd konden worden. Ga naar de blogpost op ons forum waarin we de afkortingen uitleggen.

Stel uw vraag op het forum

Onze webcare medewerkers en andere forum leden helpen u graag verder. U vindt hier ook gerelateerde vragen en oplossingen van andere gebruikers.

Meerdere domeinextensies

Is uw bedrijf internationaal actief? Dan is het handig om meerdere extensies van uw domeinnaam te hebben. Stel, u hebt een .nl-domeinnaam als domein voor Webhosting en e-mail. U kunt dan, als de domeinnaam nog vrij is, andere extensies van uw domein met Domeinnaam Online registreren. Deze domeinen kunt u dan door een 'forward' laten verwijzen naar uw hoofddomein. Zo bent u met meerdere domeinnamen te vinden via internet.

Veelgestelde vragen

De stappen voor het verhuizen van uw domeinnaam vindt u via Domeinnaam verhuizen. Op deze pagina vindt u ook meer informatie over het verhuizen van een domeinnaam van KPN naar een andere provider.

Als domeinnaamhouder is het belangrijk dat u de gegevens van uw domeinnaam actueel houdt. Met name het e-mailadres moet kloppen.

Een EPP-code is een unieke code van een domeinnaam die noodzakelijk is om een domeinnaam te kunnen verhuizen. Hoe u uw EPP-code (verhuistoken of autorisatiecode) opvraagt en de vervolgstappen om uw domeinnaam te verhuizen vindt u op de pagina Domeinnaam verhuizen.
Als u uw dienst met domeinnaam hebt opgezegd dan vervalt binnen een jaar uw domeinnaam. Uw domeinnaam wordt een aantal dagen in quarantaine geplaatst zodra uw domeinnaam vervalt. Meer informatie over het terug claimen van uw domeinnaam vindt u via Domeinnaam vervallen.

WHOIS gegevens van uw domeinnaam. Als domeinnaamhouder moet u de WHOIS gegevens van uw domeinnaam actueel houden. Met name het e-mail adres moet kloppen. Via een openbare Whois (tucowsdomains.com) controleert u of het administratieve e-mailadres van uw domeinnaam correct is.

De door u gewenste online domeinnaam moet aan de volgende internationale regels voldoen:

 • Minimaal 3 karakters
 • Alleen letters uit het Nederlandse alfabet, cijfers en/of mintekens
 • Geen hoofdletters, spaties of andere vreemde tekens
 • Niet alleen maar cijfers (niet van toepassing bij de extensies. .nl, .com, .net en .org)
 • Geen branche gerelateerde benamingen
 • Geen onzedelijke woorden

U kunt een subdomein toevoegen aan een domeinnaam via de online Zelfservice Cloud.