Toevoegen van DKIM-records aan de DNS

Wat is DKIM?

DKIM staat voor DomainKeys Identified Mail. Het is een techniek waarmee de eigenaar van een domein verantwoordelijkheid neemt voor berichten die vanaf zijn domeinnaam afkomstig zijn. U gebruikt DKIM om te voorkomen dat uw domein misbruikt wordt door spammers.

Stappen om DKIM toe te voegen aan uw DNS-records.

Wilt u een DKIM-record toevoegen aan uw DNS of domeinnaam online? Kies dan het type TXT record. Het TXT-record wordt voornamelijk gebruikt om anti-spaminstellingen vast te leggen.

Volg onderstaande stappen:

 1. Log in op uw MijnKPN Zelfservice Cloud

  Inloggen Zelfservice Cloud
 2. Selecteer rechtsboven de dienst horende bij het domein waarvan u een DNS-record wilt toevoegen of wijzigen
 3. Klik op 'Uw domeinen'
 4. Klik op het domeinnaam waarvan u een DNS-record wilt toevoegen of wijzigen
 5. Klik op de tab 'DNS'
 6. Klik op de tab 'DNS-records' en kies voor toevoegen of wijzigen
 7. Kies bij DNS-recordtype 'TXT'. Laat het veld bij Domein leeg als de instelling voor uw hoofddomein geldt of vul de naam van (1 van uw) subdomeinen in als deze voor (1 van uw) subdomeinen moet gelden
 8. Vul bij 'Gegevens' de tekst in die u als TXT-record wilt invoeren. Het TXT-record mag uit maximaal 254 tekens bestaan. Bij de TTL adviseren wij de standaard TTL van 3600 seconden
 9. Klik daarna op 'Klaar' om uw instellingen op te slaan. Uw instellingen staan meteen live, het duurt maximaal de periode van het door u ingestelde TTL voordat deze nieuwe instelling wereldwijd beschikbaar is.

Resultaat: U hebt zelf DKIM-records toegevoegd aan uw DNS.

Anderen zochten ook naar

DNS staat voor Domain Name System en vertaalt een domeinnaam naar een IP-adres. Dit is de locatie waar de website daadwerkelijk staat op internet.

Antwoord niet gevonden of wilt u liever direct contact?

Onze Zakelijke Klantenservice is 24/7 gratis bereikbaar.