Hebt u een Vast bellen abonnement besteld? U ontvangt binnen 3 werkdagen een schriftelijke bevestiging van uw bestelling.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of KPN mijn bestelling goed heeft ontvangen?

In de schriftelijke bevestiging van uw bestelling vindt u de datum waarop u van de aansluiting gebruik kunt gaan maken en geven wij een overzicht van de kosten.

Waar kan ik de status van mijn bestelling navragen?

Neem contact met ons op om de status van uw bestelling na te vragen. De klantenservice is 24/7 gratis bereikbaar. U kunt uw bestelling ook volgen via Track & Trace.

Wanneer kan ik daadwerkelijk gebruik maken van de aansluiting?

U kunt direct na uitvoering van de opdracht gebruik maken van uw aansluiting. Als installatie- of grondwerkzaamheden nodig zijn om uw locatie op ons netwerk aan te sluiten kunt u na uitvoering van deze werkzaamheden gebruik maken van uw aansluiting. Details hierover zijn bij bestelling met u besproken en staan in de opdrachtbevestiging die u per post of mail hebt ontvangen.

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

De levertijd is product en situatie afhankelijk. Tijdens uw bestelling wordt u ingelicht over de levertijd van uw bestelling. Hierbij wordt rekening gehouden met de datum waarop u de levering van uw bestelling wenst.

Waarom zit er een periode tussen mijn bestelling en de installatie?

Om gebruik te kunnen maken van uw aansluiting voeren wij technische werkzaamheden uit in het KPN-netwerk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het activeren van uw telefoon- of internetsignaal. Van de technische werkzaamheden merkt u niets, maar deze zijn noodzakelijk voor de succesvolle levering van uw bestelling.

Zijn er nog (grond)werkzaamheden nodig voor de installatie?

De werkzaamheden zijn product en situatie afhankelijk. Indien er werkzaamheden nodig zijn om uw aansluiting te installeren, dan informeren wij u hierover telefonisch. Het is mogelijk dat grondwerkzaamheden of een vergunning van de gemeente noodzakelijk zijn om uw aansluiting te kunnen leveren. Een eventuele afspraak voor het uitvoeren van deze werkzaamheden staat vermeld in de schriftelijke bevestiging van uw bestelling.

Komt er een monteur om de aansluiting te installeren?

Afhankelijk van uw bestelling kan er een monteur nodig zijn om de aansluiting te installeren. In dit geval zullen wij u telefonisch informeren en een afspraak maken. De afspraak hiervoor is vermeld in de schriftelijke bevestiging van uw bestelling.

Wij verzoeken u op de locatie aanwezig te zijn om de monteur(s) te ontvangen. De monteur zal dan uw locatie met het KPN-netwerk verbinden en de telefonie- en/of internetapparatuur aansluiten.

Kan ik de afspraak voor installatie verzetten?

Ja, dat kan. Neem hiervoor contact met ons op.

Kosten bij installatie door een monteur?

Ja, er worden kosten in rekening gebracht voor de monteur. De kosten vindt u terug in de schriftelijke bevestiging van uw opdracht en uw eerste factuur. Afhankelijk van lopende acties wordt een monteur gratis aangeboden.

Wanneer ontvang ik de factuur en hoe kan ik de factuur betalen?

U ontvangt uw eerste factuur binnen 2 maanden na succesvolle installatie van uw bestelling. De factuur kunt u via acceptgiro betalen of via automatische incasso. Hebt u vragen over uw eerste factuur? Kijk dan naar de factuuruitleg en de veelgestelde vragen over uw factuur.

Na ontvangst van uw opdrachtbevestiging hebt u 5 werkdagen de tijd om uw bestelling alsnog te annuleren. Dit kan door te bellen met uw KPN contactpersoon of te bellen met de klantenservice.