NLSecure[ID] 2022 Green Talks
Choose, stream & let's talk about it!

Ook de 4e editie van NLSecure[ID] was weer een groot succes. Samen kwamen we wéér een stap dichterbij een digitaal weerbaar Nederland. En we gaan nog even door, met een uitgebreid on-demandprogramma.

Van ethische hackers tot CISO’s: de sessies spreken een breed security-minded publiek aan. De Green Talks zijn gericht op een managementdoelgroep. Choose, stream & let's talk about it!

Green Talks

Job Kuijpers | Cybersecurity voor het mkb

Het mkb staat voor een grote uitdaging. Met ransomware als lucratief en geautomatiseerd businessmodel is de kans op een ernstige cyberaanval groter dan ooit. Hoe lossen we dit op? Volgens Kuijpers moeten we leren van het verleden. Hoe hebben we risico’s als brand en autodiefstal in het mkb beheersbaar gekregen? Door slim in te spelen op een combinatie van preventie, het verminderen van impact en het afdekken van risico. Kuijpers neemt u mee in de oplossingsrichtingen voor deze problematiek.

Martijn van de Beek | De crisis achter ransomware

Veel organisaties benaderen een ransomwareaanval vanuit de techniek. Ze willen hun systemen zo snel mogelijk weer operationeel krijgen en daarna over tot de orde van de dag. Vaak realiseren ze zich te laat welke impact zo'n crisis heeft op de interne organisatie, maar vooral ook op de externe stakeholders. Wanneer u hen vergeet, kan de crisis ook na het cyberincident lang na-ijlen. Van de Beek adviseert dan ook een crisisstructuur in te richten en deze te trainen op situaties zoals een ransomware-aanval.

Michel Verhagen & Kim van der Veen | Het Digital Trust Center: werken aan cyberweerbaarheid

In een sterk gedigitaliseerd land als Nederland is het cruciaal dat ondernemers hun digitale veiligheid op orde hebben. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft daarom in 2018 het Digital Trust Center (DTC) opgericht. Het DTC heeft als missie om 1,8 miljoen Nederlandse bedrijven weerbaarder te maken tegen toenemende cyberdreigingen. Tijdens deze presentatie vertellen Verhagen en Van der Veen u meer over het ontstaan, de missie en de werkwijze van het DTC.

Sabyne Pol-van Mourik | Zo zorgt onafhankelijke en onpartijdige certificering voor veilige producten

Van deurbel tot koelkast: steeds meer producten zijn verbonden met het internet. Maar zijn deze apparaten ook beveiligd tegen hacks, datalekken en andere digitale dreigingen? Van Mourik belicht de securityrisico's rondom 'connected' producten. Zo is niet altijd duidelijk waar en hoe veilig de data worden opgeslagen. Onafhankelijke en onpartijdige certificering is dé manier om kwaliteit en veiligheid van producten te garanderen, en daarmee transparantie en vertrouwen te creëren.

Robbert Kelder | Verdedig uw koninkrijk door middel van cloudacceleratie

De Microsoft Cloud Services bieden een steeds geavanceerde set aan diensten om uw IT-landschap goed te beveiligen. Dit gaat echter veel verder dan het aanzetten van een simpele service. Kelder, CTO bij InSpark en CTO Microsoft Cloud bij KPN Zakelijke Markt, vertelt hoe u uw digitale koninkrijk verdedigt tegen kwaadaardige krachten. Daarbij kunt u gebruik maken van onder andere de ridders en ninja's die de Microsoft Cloud te bieden heeft. Zo houdt u uw kroonjuwelen veilig.

NLSecure[ID] werd mede mogelijk gemaakt door onze partners:


Schrijf je nu in voor NLSecure[ID]
op 24 januari 2023