NLSecure[ID] 2022 Blue Track
Choose, stream & let's talk about it!

Ook de 4e editie van NLSecure[ID] was weer een groot succes. Samen kwamen we wéér een stap dichterbij een digitaal weerbaar Nederland. En we gaan nog even door, met een uitgebreid on-demandprogramma.

Van ethische hackers tot CISO’s: de sessies spreken een breed security-minded publiek aan. De Blue Talks zijn er voor iedereen die meer wil weten over security, benieuwd is naar handvatten en graag up-to-date blijft. Choose, stream & let's talk about it!

Blue Talks

Hielke Veltman | Fear nothing, see everything

Sinds het begin van de pandemie hebben cybercriminelen hun activiteiten flink opgeschroefd. Veltman belicht verschillende manieren om uw organisatie hiertegen te beschermen. Welke verdedigings-
methoden zijn er en wanneer gebruikt u ze? Hoe volwassen is uw security en welke route kiest u om verbeteringen op lange termijn te realiseren? Veltman legt dit uit aan de hand van metaforen en geeft handvatten om hier morgen mee te starten. Want de hacker zit al in uw netwerk, u weet het alleen nog niet.

Jelle Wieringa | Social engineering: the mind killer!

Waarom zijn social engineering-aanvallen zo succesvol? Voor het antwoord moeten we de psychologie induiken. In deze talk leert u hoe cybercriminelen gebruikmaken van de kracht van ons eigen brein. Dat brein is tegelijkertijd onze grootste kracht en zwakte. Wieringa beschrijft hoe een cybercrimineel ons manipuleert tot het afgeven van waardevolle informatie en het verlenen van toegang tot beveiligde systemen. Ook vertelt hij hoe het trainen van een simpele denkwijze ons hiertegen beschermt.

Mark Weber | De noodzaak van een security
framework

Bij security is de manier waarop technologie bij elkaar wordt gebracht misschien wel belangrijker dan de technologie zelf. Oplossingen kunnen nog zo effectief zijn in het opsporen van dreigingen, het levert weinig op als aanvallen niet worden geneutraliseerd op het moment dat ze plaatsvinden. Dit kan alleen als alle onderdelen naadloos op elkaar aansluiten en met elkaar samenwerken. Weber vertelt u hoe Check Point hiervoor zorgt met Infinity, een uniforme architectuur die primair uitgaat van preventie.

Gerard Lubberink | Hoe integreert u de beste securitytools tot een krachtig cyberdefensenetwerk?

Dankzij nieuwe technieken kunnen we steeds slimmer digitaal samenwerken, onafhankelijk van de fysieke locatie. Door de uitbraak van het coronavirus is dit werken op afstand binnen veel organisaties de norm geworden en zijn we verbonden door een decentraal digitaal netwerk. Securityprofessionals hebben nu te maken met een grote diversiteit aan devices en applicaties, en een dreigingslandschap dat nooit stilstaat. Hoe integreert u de beste securitytools tot een krachtig cyberdefensenetwerk? Gerard Lubberink neemt u graag hierin mee.

Jean-Paul Oosterom & Sebastiaan Poels | Het beheren en minimaliseren van insider-risk

Ransomware en DDoS-aanvallen halen bijna wekelijks het nieuws. Maar de financiële schade door datalekken, handel in voorkennis, diefstal van intellectueel eigendom en reputatieschade door ongepast of illegaal gedrag op de werkplek is misschien nog wel veel groter. Vaak zijn het werknemers die zich hier bewust of onbewust schuldig aan maken. Microsoft biedt een oplossing om deze interne dreiging te beperken: Insider Risk Management. Poels en Oosterom leggen uit hoe de oplossing werkt.

Mowafak Shebib | Bescherming tegen zeroday-kwetsbaarheden

Recent kwam de ernstige kwetsbaarheid Log4j aan het licht. IT-teams moesten snel de impact hiervan op hun organisaties in kaart brengen en hun systemen beschermen. Dit was niet de eerste en ook niet de laatste kwetsbaarheid die voor cyberaanvallen wordt misbruikt. In deze presentatie bespreekt Shebib hoe Zero Trust securityteams de controle teruggeeft door zeroday-exploits te voorkomen en de impact te beperken. Ook belicht hij de voordelen van een multi-level Zero Trust-architectuur.

NLSecure[ID] werd mede mogelijk gemaakt door onze partners:


Schrijf je nu in voor NLSecure[ID]
op 24 januari 2023