NLSecure[ID] 2022 Black Track
Choose, stream & let's talk about it!

Ook de 4e editie van NLSecure[ID] was weer een groot succes. Samen kwamen we wéér een stap dichterbij een digitaal weerbaar Nederland. En we gaan nog even door, met een uitgebreid on-demandprogramma.

Van ethische hackers tot CISO’s: de sessies spreken een breed security-minded publiek aan. De Black Talks zijn gericht op een security savvy doelgroep die veel met technologie doet. Choose, stream & let's talk about it!

Black Talks

Jort Kollerie | The big picture: exposing the attack surface

Het dreigingslandschap verandert continu, en daarmee ook de risico’s. Zo wordt ransomware steeds innovatiever en agressiever ingezet door criminelen. Om deze aanvallen te bestrijden, maken organisaties gebruik van steeds meer en intelligentere verdedigingsmechanismen. Toch duurt het gemiddeld 280 dagen voordat een datalek wordt opgemerkt en/of gemitigeerd. Ziet u het grote plaatje nog? En heeft u een idee wat uw aanvalsoppervlak is? Kollerie vertelt waarom dit zo belangrijk is.

Lennaert Oudshoorn | Coordinated Vulnerability Disclosure: I don't need that?

Oudshoorn neemt u mee in de wereld van de Coordinated Vulnerability Disclosure (CVD), ook bekend als responsible disclosure. Volgens Oudshoorn onderschatten sommige bedrijven het belang van CVD, waarbij kwetsbaarheden in IT systemen op een verantwoorde wijze gemeld worden. Oudshoorn beschrijft de ontwikkelingen op dit vlak door de jaren heen. Ook benoemt hij de belangrijkste valkuilen rondom CVD aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

Mark de Groot | De anatomie van een cyberaanval

Heeft u altijd al willen weten hoe aanvallers cybertechnologie gebruiken om uw netwerk binnen te dringen? In deze presentatie behandelt De Groot hoe hackers de fysieke, menselijke en cyberelementen combineren tot de perfecte aanval. Aan de hand van een aantal tastbare voorbeelden komt u achter hun geheimen en weet u hoe u uw organisatie hiertegen kunt wapenen.

Melanie Rieback | Avant-garde Infosec

Radically Open Security is het eerste securitybedrijf ter wereld zonder winstoogmerk. Het is een collectief van idealistische security-onderzoekers en -experts die de wereld een stukje veiliger willen maken. Radically Open Security vindt dat pentesting open, transparant en niet-commercieel hoort te zijn. In deze talk geef Rieback haar kritische blik op digitale beveiliging in Nederland.

Victoria Lipinska | Quantum internet at KPN

Quantum internet is een van de meest disruptieve technologieën van de toekomst. Hoewel we nog jaren verwijderd zijn van een werkend quantum internet, is het volgens Lipinska cruciaal om nu al de eerste stappen te zetten naar de implementatie ervan. In deze presentatie beschrijft ze de veelbelovende toepassingen van quantuminternet en de uitdagingen bij de ontwikkeling. Ook vertelt Lipinska hoe KPN zich voorbereidt op de integratie van deze technologie in telecomnetwerken.

Krijn de Mik | 10 elementen van een succesvol SOC

Er is een relatief grote verscheidenheid aan securitymonitoringdiensten en (SOC)-detectiediensten op de markt. Voor een organisatie is het vaak niet eenvoudig om de verschillen tussen de diensten goed in te schatten. De Mik schetst welke elementen de komende jaren belangrijk zijn om de weerbaarheid tegen cyberaanvallen te verhogen, of het nu gaat om spionage of ransomware. Dit helpt organisaties bij het aankopen en implementeren van een hoogwaardige SOC-dienstverlening.

NLSecure[ID] werd mede mogelijk gemaakt door onze partners:


Schrijf je nu in voor NLSecure[ID]
op 24 januari 2023