Afkoopsom, kosten bij voortijdig opzeggen

Uw contract voortijdig opzeggen

Wij werken met afkoopsommen voor zakelijke klanten die voor het einde van de initiële looptijd willen stoppen met het abonnement of willen overstappen naar een andere aanbieder. Hebt u uw abonnement voortijdig opgezegd en hebt u vragen over uw laatste factuur en afkoopsom? Wij helpen u graag deze voor u te beantwoorden.

U bent een afkoopsom aan KPN verschuldigd indien u voor het einde van de initiële looptijd uw contract opzegt, u betaalt dan de afkoopsom in vorm van abonnementskosten over de resterende periode van de initiële looptijd van uw contract. Belverkeer- en faciliteitskosten, zoals bijvoorbeeld doorschakelen worden niet in de afkoopberekening meegenomen. Na verloop van de initiële looptijd wordt het contract, tenzij u 1 maand voor het einde van de contractdatum de overeenkomst opzegt, automatisch omgezet in een overeenkomst voor onbepaalde tijd, welke opzegbaar is met inachtneming van 1 maand opzegtermijn. U bent dan geen afkoopsom verschuldigd.

In ‘MijnKPN’ onder het tabblad ‘vast’ vindt u de einddatum van uw contract of contracten. Hebt u nog geen MijnKPN-account, maak deze dan aan via registreren MijnKPN.

Voor het bezwaar maken tegen de afkoopsom gebruikt u het KPN klachtenformulier. Een servicemedewerker van KPN neemt telefonisch contact met u op. 

  • Op de factuur Zakelijk Bellen staat de afkoopsom onder diversen; “Kosten n.a.v. opzegtermijn”
  • Op de factuur Vaste Telefonie  staat de afkoopsom in de bijlage onder “Afkoop rest. looptijd contract”

livechat