Zakelijk PinnenZakelijk Pinnen is een aanvullende dienst (module) op een internetverbinding van KPN, als onderdeel van Zakelijk Internet of het Ondernemerspakket Internet en Bellen. Met Zakelijk Pinnen worden pintransacties vanuit uw pinapparaat over een beveiligde (gecertificeerde) KPN verbinding naar uw transactieverwerker verstuurd.

Storing met pinnen

Ervaart u een storing? Een storing van het pinapparaat kan veroorzaakt worden op 3 locaties:

  1. Storing in het netwerk van KPN
  2. Storing op uw locatie, bijvoorbeeld van het pinautomaat
  3. Storing bij de transactieverwerker

Wij helpen u verder!


Doorloop onderstaande stappen om te bepalen op welke locatie de storing zich bevindt. Afhankelijk van waar de storing wordt veroorzaakt, kunnen wij u verder helpen met het zoeken naar een oplossing.

Zakelijk Pinnen

Ervaart u naast uw pinstoring ook problemen met internet en telefonie, dan is er mogelijk sprake van een storing op het KPN-netwerk.

Is er geen sprake van een internetstoring? Ga dan verder naar stap 2.

Werkt het internet van KPN naar behoren, dan is er mogelijk sprake van een storing op uw locatie.

  • Controleer of de kabels van het pinautomaat naar het modem correct zijn aangesloten. Zit de stekker goed in het modem van KPN? Zijn het modem en het pinautomaat juist verbonden via de kabel zodat er sprake is van goed contact tussen de 2 apparaten?
  • Controleer de kabels van en naar het pinapparaat: zijn de kabels beschadigd? Zo ja, koop dan een nieuwe ethernet cat 5 kabel, vervang de kabel en controleer of Zakelijk Pinnen opnieuw functioneert.
  • Controleer of het palletje waarmee de connector van de ethernetkabel vastklikt niet is afgebroken. Dit kan een reden zijn het pinautomaat niet goed contact maakt met uw modem.

Zijn de kabels correct aangesloten en funcioneert pinnen nog steeds niet? Ga dan verder naar stap 3.

Ervaart u een storing in het transactieverkeer? Wij raden u dan aan contact op te nemen met de pinapparaat leverancier en transactieverwerker Equens of CCV. Zij onderzoeken de aard van de storing en helpen u met het oplossen van het probleem.

Veelgestelde vragen

Na opzeggen van het Ondernemerspakket Internet en Bellen is de verbinding tussen uw pinapparaat en transactieverwerker verbroken en kunt u geen pintransacties meer uitvoeren.
Na het opzeggen van Zakelijk Pinnen vervalt de gecertificeerde beveiligde verbinding met de transactieverwerker en kunt u geen pintransacties meer uitvoeren. Mocht u uw beveiligde pin willen laten omzetten naar uw open internetverbinding, bespreek dit dan met uw leverancier. Uw leverancier brengt hiervoor eenmalig kosten in rekening.