Bekijk online uw orderstatus van mobiel

Status bestelling en levering

Bekijk welke stappen uw bestelling doorloopt nadat u deze bij ons heeft geplaatst. Denk hierbij aan de orderstatus en de levertijd van uw mobiel bellen of mobiel internet abonnement.

Voer uw ordernummer in die u per e-mail heeft ontvangen en uw postcode om de status van uw bestelling te bekijken.

Bekijk de status

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of KPN mijn bestelling goed heeft ontvangen?
U ontvangt binnen 3 werkdagen een schriftelijke bevestiging van uw bestelling. Hierin bevestigen wij de datum waarop u van de aansluiting gebruik kunt gaan maken en geven wij een overzicht van de kosten.

Waar kan ik de status van mijn bestelling navragen?
De status van uw bestelling bekijkt u door uw ordernummer en postcode in te vullen op de orderstatus pagina. De ordergegevens heeft u per e-mail ontvangen.

Wat is de levertijd van mijn bestelling?
De levertijd is product- en situatie afhankelijk. Tijdens uw bestelling wordt u ingelicht over de levertijd van uw bestelling. Hierbij wordt rekening gehouden met de datum waarop u de levering van uw bestelling wenst.
Uw bestelling wordt, bij voldoende voorraad, binnen 24 tot 48 uur in Nederland gratis bezorgd door onze koerier. U ontvangt eerst een email ter bevestiging. Hierna bellen wij u om een bezorgafspraak in te plannen. Ook avond- en weekendlevering is hierbij mogelijk. Na het plannen van de bezorgafspraak ontvangt u een SMS ter bevestiging met daarin de datum en het tijdstip waarop de koerier bij u langskomt. De koerier neemt +/- 15 minuten voor levering telefonisch contact met u op.
De aankoop mag alleen door u persoonlijk in ontvangst worden genomen. Houdt u er rekening mee dat u zich bij aflevering moet kunnen legitimeren met het legitimatiebewijs dat u bij uw opdracht hebt opgegeven.
Als u een nieuw abonnement hebt besteld, brengt de koerier ook het contract mee. U kunt dat rustig bekijken en ondertekenen. Van het ondertekende contract wordt vervolgens door de koerier een foto gemaakt.

Wanneer ontvang ik de factuur en hoe kan ik de factuur betalen?
U ontvangt uw 1e KPN factuur binnen 2 maanden na succesvolle installatie van uw bestelling. De factuur kunt u via acceptgiro betalen of via automatische incasso. Heeft u vragen over uw 1e factuur? Kijk dan naar de factuuruitleg en de veelgestelde vragen over uw factuur.

Na ontvangst hebt u nog 7 dagen bedenktijd. KPN is in geval van annulering gerechtigd kosten voor de reeds geleverde diensten, zoals retourkosten, administratiekosten, aansluitkosten, abonnementskosten naar rato en gebruikskosten, in rekening te brengen.
Na ontvangst van uw opdrachtbevestiging heeft u 5 werkdagen de tijd om uw bestelling alsnog te annuleren. Dit kan door te bellen met uw KPN contactpersoon of te bellen met de klantenservice op 0800-0105 of 1200 vanaf uw mobiele telefoon (24/7 gratis bereikbaar).

Zakelijk Forum

Stel uw vraag aan andere bezoekers van deze site via het KPN forum.

livechat